Kiracımı nasıl çıkarabilirim?
Eylül 2012 de evimi kiraya verdim.Evli olduğunu 2 çocuğu ve eşi ile beraber yaşayacağını belirten bir bayana verdim.Aradan çok geçmeden 1 ay içinde evi tutarken söylediklerinin yalan olduğu anlaşıldı.1 yıldır eşinden boşanmaya çalışıyormuş.Çocuklarıda yanında yok yani evi tek bayan olarak yalan söyleyerek tutmuş.Belirttiğimiz depositoyu ödemedi.Kontratımız var.Elektriği uzunca süre abonelik yapmadan kaçak kullandı,ihbar ettim şuan nasıl kullanıyor bilmiyorum.Komşulardan şikayetler var,eve sürekli erkek misafirlerin geldiği gürültü olduğu yönünde.Her hafta hemen hemen intihar ediyor,psikolojik sorunları var.Kandırıldım yalanlar söyleyerek evi tuttu.İşi yok kaymakamlık yardımları ile kirayı zor ödüyor.Sözel olarak çıkmasını istedim,hakaretlerde bulunup tehditler savuruyor,psikiolojiside iyi olmadığından açıkçası korkuyorum.Evime bile zarar verebilir bir intiharı esnasında.
Bu şartlar altında evimden bu bayanı nasıl çıkarabilirim?Cevaplarınız için teşekkürler ediyorum..
Cevap: Kiracımı nasıl çıkarabilirim?
Ah siz ev sahipleri... Demişsiniz ki Evli olduğunu 2 çocuğu ve eşi ile beraber yaşayacağını belirten bir bayana verdim daha sonra ögrendim ki 1 yıldır eşinden boşanmaya çalışıyormuş Demekki BU BAYANA BUNU DEMEYI SIZ VEYA SIZIN GIBI OLAN EV SAHIPLERI MECBUR BIRAKMISKI KADINDA DOGAL OLARAK EV TUTAMADIGINDAN SIZE O SEKILDE MASUM BIR YALAN SOYLEMİŞ ayrıca kiracınız olan bayan zor durumda iken kirayi yemeyip içmeyip genede kaymakamlıktan aldıgı yardımla ödüyor demişsiniz O KADINI TEBRIK EDIYORUM BURDAN genede kiranizi ödemiş artı psikolojik sorunları var yazmışsınız siz evime bile zarar verebilir bir intiharı esnasında diyorsunuz.Koyun CAN derdinde kasap et derdindedir... AH TÜRKİYEM AHH
Sayın Avukat Mustafa Bey ben sizden ahlaki öğüt değil,hukuki öğüt istedim.Keza ben lisans mezunu ve 16 yıllık devlet memuru olarak dişimden tırnağımdan çocuğumun rıskından arttırıp bu evi elde etmiş fazlasıylada Türkiye Cumhuriyetine yararlı ve de ahlaklı bir bireyim..
Öncelikle kira sözleşmesini icraya koymalısınız. icra sonucunda 30 gün içinde evi terk etmez ise tahliye davası açmanız gerekecek ki tam o noktada Aşagıdaki dilekçeyi kullanacaksınız. ödeme emrindeki para alacağına itiraz etse dahi açacağınız davada hem itirazın kaldırılmasını hem de tahliye talep edebilirsiniz.
Sorunuzun dayanağı yasa maddesini aşağıya aktarıyorum:
MADDE 7 - Kira şartlarına ve Borçlar Kanununun bu kanuna aykırı olmayan hükümlerine riayet edilse bile aşağıdaki yazılı hallerde kiralayan
...b) Gayrimenkulü kendisi veya eşi veya çocukları için mesken olarak kullanma ihtiyacında kalırsa kira akdinin hitamında,
.... Tahliye dâvası açabilirler.
....... MAHKEMESİNE
DAVACI :
VEKİLİ :
DAVALI :
KONU : Kira Parasının Ödenmemesi Nedeniyle Tahliye İstemi.
AÇIKLAMALAR :
1-) Davalı …, …/…/… tarihli Kira Sözleşmesi gereğince müvekkilimin … Sanayi Sitesi’ndeki …numaralı taşınmazında kiracıdır. Kira parası aylık … TL.’dir.
2-) Davalı … aydır kirayı ödememektedir. Müvekkilimin, tüm ihtarlarına ve iyiniyetine rağmen kirayı ödememede ısrarcıdır ve müvekkilimden kaçmaktadır.
3-) Yapmış olduğumuz icra takipleri de sonuçsuz kalmıştır. Bu nedenle dava açılma zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ NEDENLER : 2004 S. K. m. 269, 269/d ve ilgili mevzuat.
HUKUKİ DELİLLER : Kira sözleşmesi, İcra dosyası, tanık beyanları ve diğer deliller.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, kiracının tahliyesine, yargılama giderlerinin de davalıya yükletilmesine, karar verilmesini Yüce Mahkemenizden saygıyla talep ederim. …/…/…
Davacı Vekili
Av.
Teşekkürler ediyorum,Mustafa Bey.
Rica Ederim Devlet Sayın Memuru Arkadaşım..