Hukuk-Tıp Kazanmak Çok Kolay!
Meğer bebeğini Amerika'da doğurmaya onca masrafı zamanı göze alarak gidenlerin hesapları bayağı bayağı ince imiş. Türk ebeveynin bebeği Amerika'da doğunca çocuk, çifte tabiiyetli oluyor. Daha sonra Türkiye'ye geliyorlar ve çocuk büyüyor. Genç arkadaş yiyor içiyor geziyor eğleniyor. Çalışmasına hiç gerek yok. Üniversite çağına gelince YÖS (Yabancı Öğrenci Sınavı) ile Türkiye'de dilediğini okulu kazanıyor. Nasıl formül ama?
Cevap: Hukuk-Tıp Kazanmak Çok Kolay!
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Meğer bebeğini Amerika'da doğurmaya onca masrafı zamanı göze alarak gidenlerin hesapları bayağı bayağı ince imiş. Türk ebeveynin bebeği Amerika'da doğunca çocuk, çifte tabiiyetli oluyor. Daha sonra Türkiye'ye geliyorlar ve çocuk büyüyor. Genç arkadaş yiyor içiyor geziyor eğleniyor. Çalışmasına hiç gerek yok. Üniversite çağına gelince YÖS (Yabancı Öğrenci Sınavı) ile Türkiye'de dilediğini okulu kazanıyor. Nasıl formül ama?
Keşke bunu bir 2 sene önce söyleseydiniz :) artık çok geç.Başbakanın haberi var mı bundan?Şayet olursa 3 çocuk teşvikini bununla hedeflediği nüfus oranına çıkarabilir...Bunun olmaması içten bile değil!!!
Cevap: Hukuk-Tıp Kazanmak Çok Kolay!
Merhaba.YÖS ile Hukuk Fakültesi'ne yerleşmiş biri olarak konu ilgimi çekti.Amerika'lı değilim.Vatandaşlığım Avusturya'da.Ancak bu YÖSden de ancak lise son sınıfta üniversite sınavına hazırlanırken haberdar oldum.Çünkü sınava başvuramayacağım söylenmişti ve ben yaptığım ufak çaplı bir araştırma sonucu yabancı uyruklu öğrencilerin YÖSe tabi olduklarını öğrendim.Tam da bu ''haksızlık oluyor'' vb gibi kaygılardan dolayı 2010 ylı ocak ayında bu sınav kalkacaktı ancak yoğun itirazlar sonucu vazgeçildi.Nitekim IQ soruları+matematik+geometri sınavlarından oluşan bir sınava girdik ve sonuç olarak yaklaşık 10.000 kişinin girdiği sınavda benim gittiğim dershanede 60üzeri öğrenci TIP,40 üzeri HUKUK,bir kısmı MİMARLIK ve DİŞ HEKİMLİĞİ gibi bölümlere yerleştik.Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşı arkadaşlarıma oranla şanslıydık elbette..Çünkü gerçekten iki aylık bir sıkı çalışmayla çok iyi yerlere gelenler var.Bunları da neden yazdım bilmiyorum.Belki de paylaşmak istedim.. Yıllarca çalışıp dilediği bölüme yerleşemeyen arkadaşlarım için gerçekten üzülüyorum...