Belİrlİ sÜrelİ İŞ sÖzleŞmesİnİ Önceden fesh etmek
12 ay sözleşmeli olarak bir işe girdim. Girerken bana bir sözleşme imzalattılar. Sözleşme12 aylık olup 2 aylık deneme süresi içerisinde karşılıklı olarak fesh edilebileceği de yazmaktaydı. İmzalarkende sordum Normal standart sözleşme önemli değil dediler. İmzaladım. Fakat 60 gün sonunda (zaten beni 60 gün için almak istiyorlardı. ben kabul etmeyince ve işleri acil olduğu için 12 aylık sözleşme hazırlamışlardı)benimle de işleri bitti. Banada kusura bakma işimiz görülsün diye böyle yaptık deneme süresi dolmadan seni çıkarıyoruz diyerek 60. günün akşam mesai bitimine 10 dak kala işten çıkardıklarını bildirdiler.
Çalışma bakanlığına şikayet etmek için gittim yapılacak birsey yok hersey yasal. deneme süresi diye birsey var dediler.
Şimdi sorum su .. Bu sekilde 2 ayda çıkarıldığım için kimse beni işe almıyor. yaklasık 10 aydır işsizim.
Dava açsam kalan 10 aylık ücretimi alabilirmiyim.
İşe iadem söz konusu olabilir mi
Cevap: Belİrlİ sÜrelİ İŞ sÖzleŞmesİnİ Önceden fesh etmek
Bence olmaz zira dendiği gibi 60 günlük yasal süre içerisinde her iki taraf da ihbar sürelerine uymadan istedikleri zaman iş akdini feshedebilirler.
İşe iade davası ancak en az 6 aylık kıdeminiz olması ve sözleşmenizin aslen belirsiz süreli olması durumunda açılabilmektedir.