11.01.2013 tarihinde 31.01.2013 tarihinde istifa talebimi beyan eden dilekceyi kuruma verdim.ihbar surem 56 gündü. Kurum benden 56 gunluk tazminat istiyor. 11.ocak tarihinden itibaren ihbarim baslamazmi. Ne yapmam gerekiyor.
Tskler
Printable View
11.01.2013 tarihinde 31.01.2013 tarihinde istifa talebimi beyan eden dilekceyi kuruma verdim.ihbar surem 56 gündü. Kurum benden 56 gunluk tazminat istiyor. 11.ocak tarihinden itibaren ihbarim baslamazmi. Ne yapmam gerekiyor.
Tskler
Çalıştığınız süreye göre sekiz haftalık tazminat talep edilmiş. Yani sekiz hafta önceden işyerine ayrılacağınızı bildirip sekiz hafta sonra işyerinden ayrılmanız gerekirdi. Oysa siz sanıyorum yirmi gün önceden bildirmissiniz. Bu nedenle beş haftalık tazminat tutarını ödemeniz gerektigi kanaatindeyim.
Tesekkur ederim Yusuf Bey
İhbar öneli bir bütündür,Parçalanamaz. sizin için 8 hafta olan ihbar süresine özen göstermeden ayrıldıysanız, 8 haftalık ihbar tazminatı talep etmekte haklıdır işveren.
Teşekkür ederim Erdoğan Bey, peki yargıya taşınsa kurum benden bu tazminatın tamamını alabilir mi ? bir de son olarak şunu sormak istiyorum. İhbar sürem 7. Mart itibariyle doluyordu. 3.Mart tarihinde 14 günlük yıllık izin hakkım doğuyor. Bu izin ücretini talep ettim cevap vermediler aynı zamanda iş arama süresini çalışarak geçirdim bunun da ücret karşılığını talep etmeme rağmen olumlu yanıt alamadım. Teşekkür ederim.
7 mart tarıhıne kadar calısmıs olsaydınız yenı bır ucretlı ızne hak kazanabılecektınız. Ayrılırkende hak kazandıgınız kullanılmamıs ızınlerınızın ucretı odenecektı, 10 ocakta ayrılarak bu ızne hak kazanamazsınız, talep edebılecegınız bır ızın ucretı yok anlayacagınız. Yenı ıs arama ıznı de, eger fesıh bıldırımınızde yenı bır ıs buldugunuzu belırttıysenız, YENI IS ARAMA IZNINE de hak kazanamazsınız zaten.
Yok bıldırMedıysenız, fazla calısma ucretı olarak odenmesı gerekır.
Bence ısveren dava acsa, ıhbar suresının tamamına ılıskın ucretı almaya hak kazanır, tamamına aıt ucretı amaya hak kazanamasa bıle kalan sure ıcın de olsa almaya hak kazanabılecegı kesın. Bu durumda da mahkeme masrafları+vekalet ucretı ıle odemek zorunda kalacagınız tutar 56 gunluk toplam tazmınattan cok daha faza olacaktır kesınlıkle.