-
Boşanma davası
merhaba;
ben ankarada yaşıyorum yarıyıl tatili için annemlere izmite geldim.ben ne zaman izmite gelsem eşim tuhaf hallere bürünüyor.sürekli arayarak ne yaptıgımı nerde oldugumu vb.. sorularla sürekli kavga cıkarıyor.ben bunları hep alttan alıyordum.ama dun yine tartıştık.eşim mahkemeye başvurmuş dava açmış hemen dava gunu vermısler yaarına.gitmeyi dusunmuyorum zaten izmtteyim.şimdi benım ne yapmam gerekiyor
-
Cevap: Boşanma davası
Öyle tartıştık hemen mahkemeye başvurdu yarınada dava günü vermişler diye birşey yok hiçbirşey jeet hızıyla olmaz burda bir yanlışlığınız var sanırım..
-
evet mustafa bey ben yanlış anlamısım dün eşme verdiği dilekçe kayıta gecmış.duruşma tarihi belli.belli oldugunda ben gıtmesem boşanma olurmu.birde ben ve cocuklarım evden ayrılmayacagız bu durumda bosanma oldursa eger ben ve cocuklarım evi terkmi etmelyiz.eşim evi boşaltacagını soluyor.ben cıkmıcam tabıkı ama mal paylaşımı olana kadar veya olduktan sonra ev kıme kalacak bilmyorum.ben calışmıyorum
-
Eşiniz boşanma davasını açmıştır ve duruşma tarihi belli ise ilk mahkemeye gitmemek birşeyi değiştirmez sizin yoklugunuzdada durusma yapılmaz bir sonraki tarihe durusma tarihi verilir..Sonuçta şuanda oturdugunuz ev eşiniz ve size aittir sizden evi boşaltmasını isteyebilir ama çıkmamakta sizin hakkınız mahkemede mal paylaşımı olacak olursa kanun gene kadınlardan yana...
Ayrıca eşiniz oturdugunuz evi veya aracı satmaya kalkabilir
Boşanma davası açmadan eşinizin kendi üzerine kayıtlı aracını satmasını engellemenin bir yolu varsa da bu koşulları oldukça ağır bir yol olduğundan (tasarrufun kısıtlanması davası) önermiyorum bile.
Davanın boşanma ile sonuçlanması şartıyla, boşanma davası açmakla mal rejimi sona erer. Mal rejiminin tasfiyesi sebebiyle açacağınız davada aracın veya evin satılmaması için tedbir kararı aldırabilirsiniz.
-
Gecikmeksizin; ikametgah belgeni, evliliği belgeleyen nüfus kayıt örneğini ve nüfus cüzdanı fotokopini tapu müdürlüğüne bir dilekçe yazarak ekle ve tapu müdürlüğüne başvur, tapu sicilinde aile konutu şerhi koydur. Böylece TMK 194'e göre senin rızan olmadan evi satamaz.
-
cok teşekkür ediyorum
bir sorum daha olacak.ev alırken kredı cekmıstık borcu daha var.bu durumda ev nasıl paylaşılır