Ev sahibi kış kıyamet çıkmamı istiyor
Merhabalar tüm degerli arkadaşlara..
Sevgili kardeşlerim sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum, yaklaşık aynı evde 2,5 senedir kiracı olarak oturmaktayım. ev sahibi ile sadece doğal gaz için 1 yıllık sözleşmemiz dışında başkada sözleşme yapmadık sözleşmesiz 1.5 yıldır oturmaktayım, 2 ay önce benden okulların yarı yıl tatilinde cıkmamı istedi bende o dönemin kış olduğunu ve cocuklarımın (6-8 yaşlarında) okullarının olduğunu ve okulların kapanana kadar cıkamayacagımı belirrttim. neyse oda cık işte ben gelinimle gecinemiyorum evime taşınacam (2 alt kat) vs diretti bende durumumu izah edip bişey demeden gittim, dün sabah ev sahibinin hanımıyla gelini gelip evimde bağırarak çağırarak tekrar evi boşaltmamızı istediler bende gelinini evden kovdum gittiler. şimdi değerli kardeşlerim ben gectiğimiz günlerde Ankaradan ev aldım oraya taşınacam Allah nasip ederse okullar kapanınca taşınmayı düşünüyorum ama dünkü olaylardan sonra 2-3 ay gibi zamanda cıkmak istiyorum ama aldığım evin iskanı alınmadığından elektirik su aboneliği alamıyorum zaten müthaitle mart ayının 1.ne iskanı için sözleşme yaptık. yani nisan ayına anca taşına bilirim. hakkımda hukuki bir dava vs acılsa bu süre zarfında ne yapabilirim maddi durumumda kalmadı başkayere taşınma imkanımda yok bana bir akıl verin lütfen..
Cevap: Yardım edebilirmisiniz..
Kontratınız bir yıl daha uzamış sizin yapmanız gereken 2. yılın sonuna en az on beş gün kala veya şimdiden kontratı yenilemeyeceğinize ve evi tahliye edeceğinize dair noterden fesih ihbarı yapmak.
Cevap: Yardım edebilirmisiniz..
Ev sahibinin noterden ihbarı aldığında surat ifadesini düşünemiyorum :)
Cevap: Ev sahibi kış kıyamet çıkmamı istiyor
Gelişmiş ülkelerde ilk 1 yıl süre dolduktan sonra, Aralık sonu hariç 3 ay önceden taahütlü mektupla bildirilmek koşulu ile her ay sonu çıkılabilinir seklinde kira sözleşmeleri yapılıyor.
Sevgili Arkadaşlar ev sahibiyle sadece 1 kere 1 yıllığına kontrat yaptık onuda yapmamızdaki amaç doğalgaz aboneliği almak için daha sonrada yenilemedik oda bana son 2-3 aya kadar cık ben evime gececem de demedi bende oturmaya devam ettim taki geçtiğimiz 10-11 . aya kadar şimdide kış günü bir yana 2 tane cocuğum var küçük okula gidiyorlar okulların yaz tatiline kadar idare et diyorum ama anlayış göstermiyor ben zaten başka şehirden ev aldım iskanını bekliyorum taşınmak için durduk yere de bu darlıkta kira vermek istemiyorum ama mecbur kaldıyorum bir yandan da ev sahibi sıkıştırıyor ne yapacagım bilmiyorum
- - - Updated - - -
Sn.Oğuz peki dediğiniz gibi yapsam bu bana ne kadar süre kazandırır zaten en gec nisan gibi taşınmayı düşünüyorum.
Sayın fatih doğan bey
Büyük olasılıkla sözleşmeniz bir yıllıktır. (Bakmanızda fayda var)
2011 de yaptığınız bu sözleşme süresi dolduğunda bir yıl süre ile yenilenmiş sayılır. Bu ikinci kira yılı da dolduğunda yeniden bir yıl uzamış sayılır.
Ev sahibinizin gelinimle gecinemiyorum evime taşınacağım demesini ev sahibinizin kanıtlaması gerekecek. Tapudan ev sahibinizin maliki olduğu evlerin listesinin mahkemece istenmesini hakimden isteyebilirsiniz. Ev sahibinizin ihtiyacın samimi olduğunu ve zorunlu olduğunu kanıtlaması anlattıklarınız karşısında olanaksız görünüyor.
Öte yandan ev sahibinizin güvendiği bir dayanağı var mı bilinmesi gerekir. Örneğin; verdiğiniz bir tarihsiz tahliye taahhüdü bulunması, ödediğiniz kiraların makbuzlarının bulunmaması, sözleşmeye aykırı davranıyor olmanız gibi bir durum sizi zora sokabileceğinden bir avukattan profesyonelce yardım istemenizde fayda var.
Hukuk kiracılara gülümser, ev sahibine kaş çatar.
Sizin de keyif çatmanızı dilerim.
Teşekkür ederim Sn Demir Yorumunuz için en güzel günler sizinle olsun..
Ben Tşk Ederim Sayın Fatin Dogan Bey Ailenizle Beraber Yeni Aldığınız Evinizdede Güle Güle Oturursunuz inş..