Telefon borcu yüzünden Haciz - itiraz.
Merhaba iyi çalışmalar;
İzmir'de bir yıl öncesine kadar VADAFON fİrmasından faturalı aylık ödemesi 45 lira olan bir hatta sahiptim.
Yerleşim deyişikliği nedeniyle İngiltere'ye gitmem gerektiğinden dolayı; Vadafon bayisine gidip geri gelmeyeceğimi bütün borçlarımı ve hattımı kapattırmak istediğimi söyledim. Ve bütün borçlarımı ve hatımmı kapattırdım. Ve İngiltere'ye geldiğimde 5ay sonra babamların evine Avukat aracıyla haciz gitmiş . Babamda kendisini bulun diyerek memurları göndermiş; ve geri gelmemişler bir daha. Nedeni ise ödediğim andan itibaren içinde bulunduğumuz ayın faturası 15 tl var olup, ay sonu gelmediği için ödeyemem! Bu bana hiçbir şekilde söylenmedi, uyarılmadı ve borçlarınız kapandı demişlerdi. Şimdi aradan 6 ay daha geçti borç şu anda tahminem 1.200 civarlarına ulaşmış. Faiz yolu ile.
Ben bu borcu ödemek istemiyorum, hakları olmayan parayı vermek istemiyorum;
Ne yapabilirim sizce; Türkiye'ye geri dödüğümde sorun çıkarmı;
Teşekürler iyi çalışmalar.
Cevap: Telefon borcu yüzünden Haciz - itiraz.
Tebliği ne zaman aldınız ki icra gelmiş.
Ben tebliğ falan hiç birşey almadım ki ;
Ödemeyi yaptıktan saatler sonra yurtdışına çıktım çıkış o çıkış.
Alıntı:
Bk.bekir rumuzlu üyeden alıntı
Ben tebliğ falan hiç birşey almadım ki ;
Ödemeyi yaptıktan saatler sonra yurtdışına çıktım çıkış o çıkış.
Durumu öğrenmeniz tebliğ tarihi kabul edilir bu tarihten sonra 7 gün içinde itiraz etmelisiniz aksi halde borcu kabul etmiş olursunuz itirazınız açıklamalı olmak zorunda değil nedenini dava sürecinde açıklayacağım üzre borca itiraz ediyorum demeniz yeterli ayrıca yasal faiz %9 olup faize de itiraz edebilirsiniz.
İlginiz için teşekürler bu arada;
Şimdi ben Türkiye'ye geri dödüğüm zaman mahkemeye itirazda bulunup Borcum olan 15 liranın %9 nu ödeyeceğim yasal olarak. Dogrumu anlamışım?
Faiz bölümünü doğru anlamışsınız tebliğ bölümünü anlamadınız ortada usulsüz kesinleşmiş bir takip var ve siz icraya gelindiği vakit bu takibi öğrendiniz ve bu tarih itibari ile itiraz için 7 gününüz var aksi halde itiraz edemezsiniz
bakınız https://www.hukuki.net/showthread.php...9-10-gun-tatil
Alıntı:
Bk.bekir rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba iyi çalışmalar;
İzmir'de bir yıl öncesine kadar VADAFON fİrmasından faturalı aylık ödemesi 45 lira olan bir hatta sahiptim.
Yerleşim deyişikliği nedeniyle İngiltere'ye gitmem gerektiğinden dolayı; Vadafon bayisine gidip geri gelmeyeceğimi bütün borçlarımı ve hattımı kapattırmak istediğimi söyledim. Ve bütün borçlarımı ve hatımmı kapattırdım. Ve İngiltere'ye geldiğimde 5ay sonra babamların evine Avukat aracıyla haciz gitmiş . Babamda kendisini bulun diyerek memurları göndermiş; ve geri gelmemişler bir daha. Nedeni ise ödediğim andan itibaren içinde bulunduğumuz ayın faturası 15 tl var olup, ay sonu gelmediği için ödeyemem! Bu bana hiçbir şekilde söylenmedi, uyarılmadı ve borçlarınız kapandı demişlerdi. Şimdi aradan 6 ay daha geçti borç şu anda tahminem 1.200 civarlarına ulaşmış. Faiz yolu ile.
Ben bu borcu ödemek istemiyorum, hakları olmayan parayı vermek istemiyorum;
Ne yapabilirim sizce; Türkiye'ye geri dödüğümde sorun çıkarmı;
Teşekürler iyi çalışmalar.
Bana aynı firma 2005 yılından borç çıkarmıştı ve bu borcu avukat aracılığıyla bana geçen sene bildirdiler. 80 TL ödedim icra dosyasının kapatıldığına dair yazı verdiler. Yani 1 senelik borcun 1200 TL olması imkansız. Anladığım kadarıyla itiraz süresini geçirdiniz/geçireceksiniz..Bence ülkeye döndüğünüzde firma ile temasa geçin ve sıkı bir pazarlığa oturun. Bizim şirketin ödenmeyen 1 adet fatura borcu 95 tl idi, adama indirin dedik onu bile 80 TL ye indirdi, sizinkini de makul bir seviyeye çekerse ödeyin kapansın derim. Ha üzerinize mal mülk ikamete kayıtlı ev falan yoksa tabi sizin bileceğiniz iş.
Evet ben 5 ay öncesine kadar 550 liraymış şimdi üzerinden 5 ay daha geçti. İcra zaten 5 ay önce gitmiş babamlara. Yani itiraz hakkı üzerinden 5 ay geçti bunu anlatmaya çalıştım. Bi aynı zaman üzerinden geçtiği için borç 550 idi şimdi benim tahminim 1.150 civarı. Gidemiyorum yazım haziranda anca gidrrim. Ne olucak peki; faiz hala katlanıyormudur.
Katlanıyordur ailenizden biri borcu ödemek yada taksitlendirmek için başvurabilir faiz oranı hakkında kesin bir bilgi vermediğiniz için yorum yapamıyorum ancak çok yüksek bir faiz oranı mevcutsa sebepsiz zenginleşme var mıdır? bilemiyorum.
Bügün sizden edindiğim bilgileri babam paylaşıp ve aldıgım bilgilere göre babam bir teblih kagıdı falan almamış bulunmakta.
Buna ramen kendi kafalarına göre iş yapmaları, dediğim gibi beni bilgilendirmediler.
Benim ne yapmam gerek bu durumda ne gibi itiraz haklarım var; bu işi açıklaga çıkaramazmıyım? Bilginize teşekürler.
Aynı zamanda 15 liranın 14 ayda 1.200 olması yani her ay 100 liraya yakın faiz binmiş olur iş deyil.