-
Aile İçi Tartışma
2 ay önce babam ile abim aralarında tartışma yaşarken ben aralarına girerek abimi ittirdim hiçbir şey olmadı ama abim şizofren rahatsızlığı da var beni gitti şikayet edip doktor raporu aldı kolunda morarma olmuş bunun benim yapıp yapmadığım belli değil .Mahkemeye çıktık abim ben hayal gördüm bana vurmadı şikâyetçi değilim kardeşimden dedi o gün ilaçlarımı da içmemiştim dedi babam şahit olup benim vurmadığımı ve bir şey olmadığını söyledi 27 yaşına kadar hiçbir hukuksal işleme girmemiştim yani sabıkam yoktu hakime hanım 3 ay hapis verdi bunu 5 yıl ertelemeye çevirdi sebebini bile sormadan dışarı çıkardı. Benim bu ceza ya itiraz etme hakkım varmıdır? İtiraz ettikten sonra ne gibi olaylar beni bekliyor.Memurluguma etkisi yok biliyorum.
-
Cevap: Aile İçi Tartışma
Bir Hafta İçerisinde Temyiz Hakkınızı Kullanabilirsiniz Dosyanız Yargıtay'a Gider Orada incelenir Anlattığınız Kadarıyla Ortada Şikayet Kalmamış Ve Tanıkda Dinletmişiniz...Beraat Kararı Alma Şansınız Olabilir
-
Cevap: Aile İçi Tartışma
Hükmün ertelenmesi TCK 51 1- 3 yıl arası. Sizinki tahmin ediyorum 5 yıl dediğiniz için CMK 231: hükmün açıklanmasının geriye bırakılması. HAGB kararı temyize tabii değildir. Sadece usulen bir üst mahkemeye itiraz hakkı vardır. HAGB kararı adli sicilinize işlemez ayrı bir sicilde tutulur.
Hakimler kararlarının temyiz incelemesinden geçmesini pek istemediği için HAGB kararı vermeleri daha işlerine gelmektedir. Genelde sanıklar ise ceza almadığı için karardan memnun kalır. Uygulama bu yönde gelişti.