Kavga Sonucu Burun Kırılması ve Şikayet
Merhaba değerli forum üyeleri,sizlere bi soru sormak için siteye üye oldum çünkü bu konular hakkında hiç bilgim yok
Dün üniversiteden 2 çocukla bir olayı konuşmak için telefonla arayarak bir yere gelmelerini orada konuşabileceğimizi söyledim.Çağırdım yer de benim mahallem gibi yani sürekli bulunduğum bir yer.Çocuklar gelmeden önce o sokakda bulunan,selam alıp verdiğim sima olarak tanıdığım isim olarak tanımadığım bir kaç çocuk ve arkadaşları oturuyorlardı sigara istedi bi tanesi napıyon burda nereye gidiyon diye sordu.Bende üniversiteden 2 çocuk gelcek onları bekliyorum bişeler konuşcaz dedim.Bi olay mı var diye sordu ben de yok dedim ilerledim biraz.
2 çocuk geldiğinde konuşurken eliyle itti felan beni bi itişme başlıyacaktıki biraz önce selam verdiğim çocuklar beni tanıdıkları için olaya müdahele oldular ben aralarını girmeye çalışırken durun bişe yok derken.biri kafa attı yumruklar felan 3-4 kişi geldiler.Bana da yumruk geldi ayağım kaydı düştüm.etraftakiler polis geliyo diye bağırınca diğer çocuklar biraz uzaklaştı sonra o beniim konuşacağım 2 çocukla beraber kaldık o anda bana bi yumruk attı.sonra uzaklaşan çocuklar tekrar geldi yine bi arbede yaşandı ve en son çocuk yere düşmüştü ''yerde bana sen öldün olum'' diye bi söz sarf etti ardından da herkes uzaklaştı gitti
ardından gece polis merkezinden beni aradılar o 2 çocuk beni tanıdıkları için benim ismimi vermişler hastaneye gitmişler çocugun burnu kırılmış rapor almışlar ve diğer çocuklarında benim arkadaşlarım olduğunu söylemişler.yarın ifade vermeye gidicem.üniversite öğrencisiyim hiç sicil kaydım yok bunun sonucunda ne olur şuan ne gibi şeyler olacak yani ?
Cevap: Kavga Sonucu Burun Kırılması ve Şikayet
Hastane tedavi maraflarini ve o kisinin calisamadigi günlerin parasini vereceksiniz.
Ceza olarakda iz birakan bir yaralama oldugu icin 5.000.- TL civarida para cezasi devlete ödeyeceksiniz,
Alıntı:
Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı
Hastane tedavi maraflarini ve o kisinin calisamadigi günlerin parasini vereceksiniz.
Ceza olarakda iz birakan bir yaralama oldugu icin 5.000.- TL civarida para cezasi devlete ödeyeceksiniz,
ama olayda benim tanımadığım sokak serserilerinin karışması ile bu duruma geldi yani ben de tanımıyorum karşı tarafta tanımıyor yarın ifade vermeye gideceğim ben vurma olaylarına karışmadım bile aksine bana yumruk geldi .Ve bi sorum daha var o 2kişi hastaneye gidince sanırım hastane polisi olayın de olduğunu öğrenmek için karakola götürüyolar şikayet dosyası açılmış ama direk mahkemeye gider mi.Kişilerin kim olduğu bulunmadığı taktirde olay bana mı kalıyo yani ben vurmadığım halde.mahkeme süreci nasıl oluyor.şikayetlerini geri alsalar ya da benim vurmadığı mı söyleseler ne gibi işlemler oluyor.sicilime işlenme durumu var mı bu durumun ? teşekkürler şimdiden
Sizde rapor alıp şikayetçi olabilirsiniz.
Eğerki Olayınızı Polis Görmedi Sonradan Onlardan Aldığı Bilgiyle Size Ulaşmıştır Sizin tabirinizle konuşmak için çağırdım cümlesinden direk yola çıkarak hakîmin takdiri ama bizzat böyle algılıyacağını sanmıyorum çünkü olayda kasıt ağrıyacaktır.Bence O kısmı geçin
İfadenize göre bu iki kişiyi bir yere çağırıp hep beraber dövmüşsünüz algısı çıkıyor(siz her nekadar kendinizi ayıran gibi, dövenleride sizle alakasız kişiler gibi gösteren şeyler anlattıysanızda mahkemede bu tarz şeyler ekseriyetle itibar görmez).Caza çıkmazı kuvvetle muhtemel.Bu yüksek ihtimal para cezası olacaktır ve ayrıca şahıs tazminat davası açarsa maddi ve manevi tazminat söz konusu olur.Avukat desteği fayda sağlayabilir.Mahkemede daha ayakları yere basan bir savunma avantaj olacaktır.Geçmiş olsun.