Eski eşim yurt dışında ve nafakayı alamıyorum
Merhabalar 5 yaşında ve velayeti bende olan bir oğlum var oğlum alamanya doğumlu.babasıda almanya da işçi çoçukluğundan beri orada yaşıyor. ben 2004 yılında eşimden boşandım ve oğluma 150 ytl nafaka bağlandı fakat eski eşim 2 yıldır nafakasını göndermiyor orada işsiz olduğunu ve işsizlik parasıyla geçindiğini söylüyor.ben geçmiş 2 yılın nafakasını alabilirmiyim ve nafakamı düzenli ödemesi için ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.:(
Re: Eski eşim yurt dışında ve nafakayı alamıyorum
Eğer nafakayı ödemez ve kendiside yurtdışında ise icra bedeli belli bir tutarı geçince dışişleri bakanlığı ile irtibata geçip borcunu ödemedikten sonra ülkeye girmesine izin verilmemesi için girişimde bulunabilirsiniz. Fakat hangi makamlar aracılığı ile bu tedbirin koyulduğunu bilmiyorum. Maliye ve Dış İşleri arasında olsa gerek.
Re: Eski eşim yurt dışında ve nafakayı alamıyorum
Hukukçu olmadığınız halde bu siteyi okuyanları yanlış yönlendirecek cevaplar veriyorsunuz. İmzanızda kullandığınız "Vatandaş hukukçusu" ifadesi de yanlış anlaşılmalara neden olmakta. Bu ifadeyi kaldırın.
Yerine "Ben hukukçu değilim, yazdıklarımın hukuki temeli yoktur." diye yazsanız yerinde olacak.
Çünkü okuyanlar verdiğiniz cevapların hukuki dayanağı olduğunu zannederek yanlış davranışlarda bulunabilir.