3.asliye ceza mahkemesi bilgi alabilir miyim
Fatura ödeme noktası adı altında bir işletmem 2012 yılı sonlarına doğru şikayetten dolayı bölge karakolu tarafından kapatıldı.İfadelerimiz alındı ve 19 martta mahkememiz başlıyor.
şikayet konusu : güveni kötüye kullanma
2011 yılında işletmeyi borcu karsılıgı s.b. isimli arkadastan devraldım ve s.b. ile ortak baska sektorde iş yapmaya basladık. 2011 sonlarında sb ye tekrar devrettim ve baska bölgeye ortak iletişim dükkanı actık.2012 ortasına kadar işlettim ve istanbula geri döndüm ve s.b. ile ortaklıgımız devam ediyordu.s.b. eşinin hastalıgından dolayı istanbuldan ayrılma kararı aldı ve fatura ödeme noktasını tekrar bana devretmeyi teklif etti fakat dükkanın 20 bine yakın fatura parası karısının hastalıgı için kullanılmış dükkanın ederi de ortalama 30 bindir. ben dükkanı o borc karsılıgı devraldım fakat s.b. nin bana da ort 10 bine yakın borcu vardı ve ben hem paramın karsılıgını almak ve onun da dükkanından baska bana verecek bir seyı olmadıgından dolayı dükkanı devraldım.Faturalardan olan 20 bin liralık acıgı 4 ay boyunca cevirdim yani ben dükkanı aldığımda 20 binlik faturaların parası eksık tı ve ben bu fatura acıgını zamanla kapatmaya calıstım.20 bin ort 100 kişi yapar yani her ay yeni 100 müşteri faturasını ödediği halde yeni faturası geldiğinde faturasının ödenmediğini görüyordu ve ben durumu anlatıyordum ve ben tanınan biriydim o bölge insanının bana güveni vardı. 3-4 ay gibi bi sure gectıkten sonra dükkana calısması h.k. isimli kuzenımı aldım ve ben dısarda ek iş yaparak dükkanın acıgını kapatmaya calısıyordum. Emlak sektorunde cevremiz oldugu için sürekli olarak dısarda arsa,daire satan arastırması yapıp müşterisiini arıyordum.Sorun da burda baslıyor benım dukkana bir kac ay ugramadıgımı gören müşteriler zaten faturaları ödenmiyor diye sorun yasıyorlardı bir de beni göremeyince dükkanın el değişirdiğini düşünmüşler ve dükkanda çalısan h.k için onları dolandırıp kacacagnı düşünmüşler.bu sebeple karakola şikayet etmişler ve benım dukkanım o gün polisler tarafından kapatıldı ve bugun bana mahkeme kağıtı geldi sunlar yazıyor
'SEVK MADDESİ:Türk ceza kanunu 155/2,53(77 kez : her iki şüpheli için ayrı ayrı)
en altta da
sevk maddeleri geregince cezalandırlımasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.
sonuclar ne olabilir ben o dükkanın kapatılmasıyla birlikte ve daha önceki ticaretimden dolayı iflas ettim ort 11 adet icra dosyam var bunlar da göz önünde bulundurulur mu?
Cevap: 3.asliye ceza mahkemesi bilgi alabilir miyim
Görünen o ki profesyonel bir hukuksal danışmanlık almanızda ciddi fayda var. Bu konu buralarda halledebileceğiniz bir konu değil ve sıkıntılı bir süreç şahsınız için başlamış. Bu durum, icra dosyalarına falan benzemez. Bir şeyler söyleyebilirim, fakat söylemiyor; birebir bir avukat ile muhatap olmanızı özellikle öneriyorum.
peki ben bu duruşma için barodan ücretsiz avukat talep edebilir miyim ?
CMK
MÜDAFİİN GÖREVLENDİRİLMESİ
Madde 150 - (Değişik madde: 06/12/2006 - 5560 S.K.21.md)
(1) Şüpheli veya sanıktan kendisine bir müdafi seçmesi istenir. Şüpheli veya sanık, müdafi seçebilecek durumda olmadığını beyan ederse, istemi halinde bir müdafi görevlendirilir.
(2) Müdafii bulunmayan şüpheli veya sanık; çocuk, kendisini savunamayacak derecede malul veya sağır ve dilsiz ise, istemi aranmaksızın bir müdafi görevlendirilir.
(3) Alt sınırı beş yıldan fazla hapis cezasını gerektiren suçlardan dolayı yapılan soruşturma ve kovuşturmada ikinci fıkra hükmü uygulanır.
(4) Zorunlu müdafilikle ilgili diğer hususlar, Türkiye Barolar Birliğinin görüşü alınarak çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.
5428057857 rica etsem bana çagrı bırakabilir misiniz?
Emlak sektorunde cevremiz oldugu için sürekli olarak dısarda arsa,daire satan arastırması yapıp müşterisiini arıyordum.Sorun da burda baslıyor benım dukkana bir kac ay ugramadıgımı gören müşteriler zaten faturaları ödenmiyor diye sorun yasıyorlardı bir de beni göremeyince dükkanın el değişirdiğini düşünmüşler ve dükkanda çalısan h.k için onları dolandırıp kacacagnı düşünmüşler.bu sebeple karakola şikayet etmişler ve benım dukkanım o gün polisler tarafından kapatıldı ve bugun bana mahkeme kağıtı geldi sunlar yazıyor