Mal beyanıyla ilgili gelen şühheli sms
Selamlar,
Bana gelen bir sms te, aynen şu ifadeler yer almaktadır;
Sayın ilgili,borcunuza rağmen süresinde mal beyanında bulunmadığınız dan dolayı hapis istenecektir.
3 gün içerisinde irtibata geçmeniz rica olunur.
Tel numarası ve .... hukuk bürosu.
İlgili hukuk bürosunu bilgi amaçlı aradığımda telefonları sürekli meşgul olduğundan bir türlü ulaşamadım.Üstelik numara hiç alakası olmayan bir kente ait.
mevcut borçlarımı zaten ödemekteyim ve bu mesajda borcun içeriğiyle ilgili ayrıntıya hiç girilmediği için hiçbir bilgim yok,başlangıçta bile isim yok sayın ilgili diye başlanılmış.
Bu aşamada benim izlemem gereken yol nedir ? Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim..
Cevap: Mal beyanıyla ilgili gelen şühheli sms
Bildiğim kadarıyla mal beyanında bulunmamanın hapis cezası yok, daha önce varmış ama kaldırılmış, sadece borcu ödeyeceginize dair taahhüt verdiyseniz ve bu taahhütü yerine getirmediğiniz takdirde hapis cezası var.
Alıntı:
muratxyz rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar,
Bana gelen bir sms te, aynen şu ifadeler yer almaktadır;
Sayın ilgili,borcunuza rağmen süresinde mal beyanında bulunmadığınız dan dolayı hapis istenecektir.
3 gün içerisinde irtibata geçmeniz rica olunur.
Tel numarası ve .... hukuk bürosu.
İlgili hukuk bürosunu bilgi amaçlı aradığımda telefonları sürekli meşgul olduğundan bir türlü ulaşamadım.Üstelik numara hiç alakası olmayan bir kente ait.
mevcut borçlarımı zaten ödemekteyim ve bu mesajda borcun içeriğiyle ilgili ayrıntıya hiç girilmediği için hiçbir bilgim yok,başlangıçta bile isim yok sayın ilgili diye başlanılmış.
Bu aşamada benim izlemem gereken yol nedir ? Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim..
Bana göre böyle bir konuda bu şekilde iletişime geçilmesi pek hukuki gözükmüyor. Eğer böyle bir şey var ise size usulüne uygun şekilde tebligat gönderilmesi gerekir. Kısa mesaj gönderilerek sizin bu konudan haberdar olduğunuz ispat ve iddia edilemez. Ayrıca sn chatterbox ın dediği gibi mal beyanında bulunulmamasına yönelik tazyik hapis cezası anayasa mahkemesi kararı ile kaldırıldı.
Size gelen sms hukuk bürosunun borçlulara gönderdiği otomatik olarak atılan uyarı ve insan psikolojisini bozan cinsten olan smslerden olabilir, tıpkı bankanın henüz yasal süreç başlamadan göndermiş oldugu ikamet ettiğiniz adres belirlenmiş olup yarın hacze gelinecek evde bulunmadıgınız takdirde eviniz çilingir marifeti ile açılacak eşyalar yediemine götürülecektir tarzı attıgı smsler gibi, evet borçluyuz Allaha şükür empati yapabilme kabiliyetimizde var ve kendimizi avukat arkadaşlarımızında yerine koyarak düşünebiliyoruz fakat bazen tüm iyi niyetiyle borcunu ödemek isteyen insanı aşagılar tarzda konuştuklarınıda bir arkadaşımdan (zaten bu olaylar hep bir arkadaşın başına gelir hiç kişinin kendi başına gelmez forumdaki konulara baktıgımızda bunu çok iyi görürüz) çok iyi biliyorum neyse konuyu farklı yere çekmek istemiyorum her meslekde oldugu gıbı 5 parmagın 5i bir degil ve onlarda kendilerine göre haklılar, konuya dönecek olursak gelen smsde hukuk bürosunun adı yazıyor diyorsunuz onu netten araştırabilir ve muhtemelen web sitelerine ulaşarak oradan iletişime geçecek daha fazla seçenek bulabilirsiniz diye düşünüyorum.