Adli para cezası - itiraz etmeli miyim?
Başıma gelen bir olay yüzünden hiç bir suçum olmadığı halde adli para cezası aldım.
Karşı taraftan 2 kişi 1 yıl 3 ay, 1 kişi ise 10 ay ertelemesiz hapis cezası aldı.
Ben bu şahıslardan şikayetçi oldum ve 3 hafta sonra yakalanıp ifadeleri alındığında onlar da benden şikayetçi olup uyduruk doktor raporları almışlar.
Şahıslara doktorlar da inanmamış olacaklar ki her yazdıklarının yanına 3 hafta önce olduğunu söylüyor diye parantez açmışlar.
Hakime hanımın nasıl böyle bir sonuca kanaat getirdiğini anlamakta zorlanıyorum,bu nasıl hukuk sistemi böyle?
Her şahıs için ayrı ayrı 2 bin tl adli para cezası vermiş (toplamda 6000) ama şu an kaç taksit olduğu belli değil.
Ben, aynı zamanda arkadaşım olan vekilime itiraz edelim dedim ama o hiç kurcalama,bu karar değişmez dedi.
Kendisine sonuna kadar güvensem de aşırı borç yükümün üzerine bir de bu borcun eklenmesi beni yıktı doğrusu.
Bu yüzden başka önerilere de ihtiyacım var...
Lütfen, önerilerinize ihtiyacım var,cevaplarsanız çok sevinirim...
Olayla ilgili öğrenmek istediğiniz detay varsa onları da söyleyebilirim.
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Adli para cezası - itiraz etmeli miyim?
Meblağ itibariyle kesin olduğunu düşünüyorum ama itiraz hakkınız varsa kullanın daha kötüsü gelmez nasılsa.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Meblağ itibariyle kesin olduğunu düşünüyorum ama itiraz hakkınız varsa kullanın daha kötüsü gelmez nasılsa.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler.
Aynı zamanda avukatım olan arkadaşımın dediğine göre Asliye mahkemesine itiraz hakkımız var.
Fakat kendisi itiraz taraftarı değil.
Daha kötüsü olmaz ise şansımı denememde fayda var zannedersem değil mi?
Bir son soru olarak da şunu sormak istiyorum...
Eğer itirazdan sonuç alamazsak ve itiraz sonucu 1 ya da 2 sene sonra çıkarsa bu parayı benden yasal faiziyle mi isterler?
Teşekür ederim.
O kadar sürmez en fazla 1-2 ay ama faiz işlemez.