Birgül Ayman Güler'i Destekliyor ve Ufak Bir Düzeltmeyi Tavsiye Ediyoruz
Alıntı:
Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız.
Bravo
Alıntı:
Türkiye'de Kürt sorunu yoktur
Aynen öyle.
Alıntı:
türk ulusuyla kürt milliyeti eşit olamaz
Doğrudur eşit olamaz; çünkü birbirinden farklı kavramlardır. Bu ifadesini istismarcılar vır vır etmek için kullanabilir. Onun için Kürt kökenli vatandaşların, aynı diğer Boşnak, Rum, Ermeni, Zaza, Laz, Romen... kökenli vatandaşlarla eşdeğer ve bu ulus kavramının bir parçası olduğu vurgulayarak ifade edilse daha hedefe varır bir ifade olurmuş. Kıyas yapıyormuş gibi bir ifade kullanması istismarcıların eline malzeme verir ki istismarcılar da böyle şeyler bekliyor. Kendisinin bu ifadesinde kötü niyetli olmadığının farkındayız ama yine de ifadesini isitismara açık bir hal olmaktan çıkarmakta fayda var.
Yine de, -oy vermemiş olsam da- hemşerimi tebrik ediyorum...
Cevap: Birgül Ayman Güler'i Destekliyor ve Ufak Bir Düzeltmeyi Tavsiye Ediyoruz
Ben de bir kürt olarak sözlerde bir yanlışlık göremedim. Irkçılık da milliyetçilik de pislikten başka bir şey değil. Bu devirde hala bu pislikte boğulanlara yazıklar olsun.
Alıntı:
rotorcliy rumuzlu üyeden alıntı
Bravo
Aynen öyle.
Doğrudur eşit olamaz; çünkü birbirinden farklı kavramlardır. Bu ifadesini istismarcılar vır vır etmek için kullanabilir. Onun için Kürt kökenli vatandaşların, aynı diğer Boşnak, Rum, Ermeni, Zaza, Laz, Romen... kökenli vatandaşlarla eşdeğer ve bu ulus kavramının bir parçası olduğu vurgulayarak ifade edilse daha hedefe varır bir ifade olurmuş. Kıyas yapıyormuş gibi bir ifade kullanması istismarcıların eline malzeme verir ki istismarcılar da böyle şeyler bekliyor. Kendisinin bu ifadesinde kötü niyetli olmadığının farkındayız ama yine de ifadesini isitismara açık bir hal olmaktan çıkarmakta fayda var.
Yine de, -oy vermemiş olsam da- hemşerimi tebrik ediyorum...
Çok şükür ki sizin ve birgül ayman gibi düşünenlerin nesli tükenmek üzere...Recep Tayyip ERDOĞAN varoldukça (önümüzdeki yüzyıl onun yılı)kürtler her gün biraz daha haklarına yaklaşacaktır..geçmiş olsun.sn üye .bu ırkçılık hastalığından kurtulacağınızı ümit ediyorum sizden sonrakiler(çocuklarınız sizin gibi düşünmeyecek,bunu biliyorsunuz değil mi?)bu hastalıktan tamamen kurtulmuş olacak..
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ben de bir kürt olarak sözlerde bir yanlışlık göremedim. Irkçılık da milliyetçilik de pislikten başka bir şey değil. Bu devirde hala bu pislikte boğulanlara yazıklar olsun.
Bende bir yörük olarak size katılıyorum. Ve insanları tahrik eden grupları kınıyorum insan hakları sorunlarını, azınlık sorunu, azınlık sorunlarını kürt sorunu olarak daraltıp bu ülkenin geleceğini farkındalıkla yada farkında olmadan karartanları da düşünmeye davet ediyorum.