Renk Körlüğü (Diskromatopsi) ve Yedek Subaylık
Öncelikle merhaba, ben Allah izin verirse 351. dönem yani 2013 nisan ayında yedek subay adayı olarak askere gideceğim sorum şu: ben renk körüyüm fakat forumda araştırdığım kadarıyla yönetmelikte tam renk körlüğü ve Diskromatopsi olarak ikiye ayrılmakta ben Diskromatopsi olan kısmındayım ve size acaba askere gitmeyecekmiyim diye saçma bir soru yöneltmeyeceğim tek sorum ben yedek subaylık sınavına girecekmiyim yoksa direk beni eleyip kısa dönemmi yapacaklar buna kimse forumda açıklık getirmemiş Yedek Subaylık da böyle bir eleme söz konusumu? renk körleri yedek subay olamaz diye... Evet harp okullarında veya polislikte böyle bir uygulama var ama ben sadece yedek subaylık için soruyorum teşekkürler
Cevap: Renk Körlüğü (Diskromatopsi) ve Yedek Subaylık
341. dönem yedek subaydım. şuna emin olabilirsin ki sınava gireceksin ona göre kısa dönem mi uzun dönem mi askerlik yapacağın belli olacak. Renk körlüğünde ki bahsettiğin ayrım tam renk körü bir de kırmızı yeşil renk körü şeklinde oluyor. Bende kırmızı yeşil renk körü olarak sınava girdim ve yedek subaylık çıktı. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Aklına takılan başka sorularda olursa yardım etmeye çalışırım. Şimdiden hayırlı teskereler.
- - - Updated - - -
341. dönem yedek subaydım. şuna emin olabilirsin ki sınava gireceksin ona göre kısa dönem mi uzun dönem mi askerlik yapacağın belli olacak. Renk körlüğünde ki bahsettiğin ayrım tam renk körü bir de kırmızı yeşil renk körü şeklinde oluyor. Bende kırmızı yeşil renk körü olarak sınava girdim ve yedek subaylık çıktı. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Aklına takılan başka sorularda olursa yardım etmeye çalışırım. Şimdiden hayırlı teskereler.
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için inanın ki bu konular hakkında bilgi arayan oldukça çok kişi var...
Av.Kahraman Onur GÖÇER bir sorum daha olacak renk körü olduğumu belirtmeliyim mi yoksa testten geçirirler mi gerçi test yapacaklarını hiç sanmıyorum ama bunu da sormak istedim söyleyim mi yada hiç söylemeden devam mı edeyim