İyi akşamlar dilerim,
Bugün trafikte arabamın üzerinde haciz olduğunu öğrendim. 2 gün içinde yeni bir araç alıcam. Diğerinin üzerindeki haciz yeni araçta sıkıntı yaratırmı? Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim... Saygılar...
Printable View
İyi akşamlar dilerim,
Bugün trafikte arabamın üzerinde haciz olduğunu öğrendim. 2 gün içinde yeni bir araç alıcam. Diğerinin üzerindeki haciz yeni araçta sıkıntı yaratırmı? Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim... Saygılar...
Diğer araca haciz koyduran alacaklınız yeni aracınıza da haciz koydurabileceği gibi, eve / işyerinize gelip oradaki eşyaları haczetmek, banka hesaplarınızdan bu alacağını tahsil yoluna gitmek gibi alternatiflerini de kullanabilir. Alacaklınız ile anlaşıp borcunuzu ödemek, bu sıkıntılardan kurtulmanın en kolay ve garantili yolu.
Yanlış anladınız, niyetim borçtan sıyrılmak falan değil. Eksik yazmışım çünkü benim borcumun olmaması lazım lakin geçmişteki borçlarımın hepsini kapattım. Borcun kaynağını öğrenmek için aradım, 2010 yılında ödeyip kapattığım bir borçla alakalı olduğunu öğrendim. Avukatı aradığımda icra dairesine gidip kendim dilekçe vermem gerektiğini söyledi. Eğer kendileri yaparsa 120 lira civarı bir harcı oluyormuş ama ben gidersem herhangibirşey ödemiyormuşum. Alacağım yeni araçla ilgili bir sorun da yokmuş. Yine de teşekkürler yanıt için.
Borç ya da icra dosyası kapatılsa bile bu trafik tescil şube müdürlüğüne yazı ile bildirilmesi gerekir ki trafik de araç dosyasından haczi kaldırsın. Genelde bildirilmiyor. Benzer bir olay benim de başıma geldi. Borcu kapattım deyip arabanın satışını yapacaktım. Baktım ki trafikteki dosyada haciz halen işli. Borç ilişkimin bittiği kurumdan gidip yazı alıp trafiğe götürüp haczi kaldırtmıştım.