İstifa halinde kıdem tazminatı
Merhabalar; Kurumsal bir firmada satış danışmanı olarak çalışıyorum.1.5 yıldır çalışmaktayım.Zincir marketler içerisinde görev yapıyorum.Bağlı oldugum firma ;çalışmakta oldugum zincir marketle anlaşmasının bittiğini,ancak yerimden memnunsam eğer diğer firma ile anlaşma yaparak ve bütün özlük haklarımı ödeyerek işten çıkaracagını söyledi.Bende bunun üzerine diğer firma ile anlaşmış bulunuyorum.Ancak şu anda çalıştıgım firma bana hiçbir şekilde böyle birşey söylemediklerini benim kendi istegimle istifa etmem gerektigini söylüyorlar.Kıdem tazminatımı alabilmem için nasıl bir dilekçe doldurmam gerekiyor.Tşk
Cevap: İstifa halinde kıdem tazminatı
Noterden ihtarname gönderdim çalışmakta oldugum firmaya.İşe gitmem gerekiyor mu?
Ihtarın ıcerıgı neydı, neyı ıhtar ettınız ısverene?
Istıfa durumunda kıdem tazmınatına hak kazanamayacagınız gıbı, ıhbar suresıne uymadan ayrılmanız durumunda ıhbar tazmınatı da odemek durumunda kalabılırsınız.
Merhaba,
4 yıldır çalıştığım işyerinden fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle ayrılmak istiyorum. Sorularım şunlar:
1-İhbar sürem aynı işyerinde 4 yıldır çalıştığım için 8 hafta. İstifa edersem 8 hafta önceden haber vermem gerekir biliyorum. Fakat resmi tatillerde mesaimiz ödenmiyor. Bu sebeple istifa edersem de ihbar süresine uymak zorunda mıyım?
2-Fazla mesai ödenmemesi (ayda 180 saat üzerine mesai ödenmeli diye biliyorum, ben neredeyse aylık 360-400 saat çalışıyorum) nedeniyle istifa edersem tazminat alabiliyorum diye biliyorum, doğru mu acaba?
3-Eğer tazminat alabilirsem hem ihbar (ihbar süresine uymasam da) hem de kıdem alabilecek miyim?
Teşekkürler.
Alıntı:
bilgeçocuk rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
4 yıldır çalıştığım işyerinden fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle ayrılmak istiyorum. Sorularım şunlar:
Alıntı:
1-İhbar sürem aynı işyerinde 4 yıldır çalıştığım için 8 hafta. İstifa edersem 8 hafta önceden haber vermem gerekir biliyorum. Fakat resmi tatillerde mesaimiz ödenmiyor. Bu sebeple istifa edersem de ihbar süresine uymak zorunda mıyım?
Fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi haklı fesih sebebidir, haklı sebeple fesihte ihbar süresine uyma zorunluluğunuz yoktur.
Alıntı:
2-Fazla mesai ödenmemesi (ayda 180 saat üzerine mesai ödenmeli diye biliyorum, ben neredeyse aylık 360-400 saat çalışıyorum) nedeniyle istifa edersem tazminat alabiliyorum diye biliyorum, doğru mu acaba?
Fazla çalışmanzı 1 saatte olsa ücretinin ödenmesi gerekir.( Sözleşmede fazla çalışma ücretlerinin de aylık ücrete dahil olduğu yönünde bir madde yoksa.
Alıntı:
3-Eğer tazminat alabilirsem hem ihbar (ihbar süresine uymasam da) hem de kıdem alabilecek miyim?
Teşekkürler.
Sözleşmeyi haklı sebeple de olsa fesheden tarafın ihbar tazminatı talep hakkı yoktur.
Fazla çalışmalarınızı ıspatlayabilirseniz, kıdem tazminatı alabilirsiniz.
Çok teşekkürler.
Peki nasıl ispat edebilirim? Nöbet usulü çalışıyoruz. Nöbetlerimizi belirleyen kişinin e-posta adresinden gelen nöbet çizelgesi yeterli olur mu yoksa 2 şahit mi gerekir?
Şahitler- giriş çıkış kayıtları- nöbet listeleri.... Aklınıza gelen ıspat olabileceğini düşündüğünüz her şey. Ancak bordrolarınızı da kontrol etmenizi öneririm, bahsettiğiniz resmi tatil günlerinde fazla çalışmalarınız için bordrolarınızda ücret ödenmiş gibi görünüyorsa , almadım deme şansınız kalmayacaktır.