Tek Taraflı Sipariş İptalinden Dolayı Teslim Alamadığım Ürün İçin İcra
Online alışveriş sitelerinin birinden yapmış olduğum alışveriş rızam alınmadan iptal edildi ve param hesabıma iade edildi. Bende ürün uygun fiyatlı olduğundan tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum. Karar lehime oldu.
Çıkan kararda siparişimin aynı fiyat üzerinden tarafıma gönderilmesi gerektiği yazıyor. Firma ile durumu görüştüğümde kesinlikle ürünü göndermeyeceklerini belirttiler. Kararı nasıl icraya verebilirim? İcra ile parasını ödeyip ürünümü nasıl alabilirim?
Cevap: Tek Taraflı Sipariş İptalinden Dolayı Teslim Alamadığım Ürün İçin İcra
Gönderilmemesinin sebebi ne? Yani firmanın heyete verdiği savunma ne oldu?
- - - Updated - - -
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
Firma savunmasında Geçici tedarik sıkıntısı nedeni ile iptal edildiğini belirtmiş.
İlginç firmanın elinde olmayan bir ürünü icra ile nasıl alabilirsiniz ki?
Ancak ödediğiniz ücreti alabilirsiniz ki onu da firma zaten iade etmiş.
Sonuçları buraya yazın lütfen.
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
İlginç firmanın elinde olmayan bir ürünü icra ile nasıl alabilirsiniz ki?
Ancak ödediğiniz ücreti alabilirsiniz ki onu da firma zaten iade etmiş.
Sonuçları buraya yazın lütfen.
Firma elinde olmayan bir ürünü satıyor ise temin etmek zorunda. Ayrıca bu ürünü satan birçok yer var. Temin etmesi güç olmasa gerek.
Neden firmanın vermemekte ısrar ettiği bu ürünü illa bu firmadan almak istiyorsunuz, paranızı tastamam iade ettiği halde...
Firma yanlış fiyat politikası izlediğini farkederek zarar etmesin diye ürünü o fiyata yollamaktan vazgeçmiş olabilir. Savunma olarak da ürün bitti/gelmedi/artık satmıyorum bahanesi sunmuş olabilir. Her ne kadar heyet kararı olsa da cebri icra ile bu ürünü nasıl alabilirsiniz bilmiyorum.
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Neden firmanın vermemekte ısrar ettiği bu ürünü illa bu firmadan almak istiyorsunuz, paranızı tastamam iade ettiği halde...
Firma yanlış fiyat politikası izlediğini farkederek zarar etmesin diye ürünü o fiyata yollamaktan vazgeçmiş olabilir. Savunma olarak da ürün bitti/gelmedi/artık satmıyorum bahanesi sunmuş olabilir. Her ne kadar heyet kararı olsa da cebri icra ile bu ürünü nasıl alabilirsiniz bilmiyorum.
Parayı karttan çekip 15 gün sonra biz ürünü temin edemiyoruz deyip siparişi iptal ettiklerinden dolayı ürünü almak istiyorum. Araba alırken arabanın parasını ödedikten 3 gün sonra ''ben vazgeçtim arkadaş al paranı vermiyorum arabayı'' demekle eş değer bir durum bence. Eminim sizde böyle bir duruma düşmek istemezsiniz.