İşçi büyüktür işveren durumu .....
Selamlar , radyoloji teknikeriyim ...
ben 18/09/2008 de bir taşeron firmada işe başladım ancak sigorta girişim 17/03/2009 dur ... yaklaşık altı ay sigortasız çalıştırdılar....
maaşım 1 800 idi ....sigorta primim 800 den yattı bankadan 650 alıyordum ...kalanını elden ....çok mesai yaptım giriş çıkışlar imzalı ellerinde mevcut şahidim de var o döneme ait ....
elimde imza sirküsü dahil ıslak imzalı maaş bordrom var ...ve bordro da işe giriş tarihim olarak 18/09/2008 olarak ve 1 800 olarak yazılı ....
yani anlayacağınız beni 6 ay kadar sigortasız olarak çalıştırdıklarını kabul etmiş durumdalar...2 ay ŞUA iznimi kullanmama izin vermediler ...kullanmadığıma dair şirket tarafından verilmiş belgem de var ...
ŞİMDİ BU DURUMDA 6 AY SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILMIŞ VE İKİ AY ŞUA İZNİ KULLANMAMIŞ BİRİ OLARAK , BANA NASIL BİR HAK TANINIYOR ...Kİ BU DURUMDA 6 AY SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRMAKTAN , MAAŞIMI DÜŞÜK GÖSTERİP VERGİ KAÇIRMAKTAN ŞİRKET NASIL BİR CEZAİ DURUMLA KARŞI KARŞIYA KALIR ...
RİCA ETSEM BENİ BU KONUDA YÖNLENDİREBİLİR MİSİNİZ ...HANGİ MERCİLERE BAŞVURMAM GEREKİYOR ? TEŞEKKÜRLER ...
Cevap: işçi büyüktür işveren durumu .....
Aradığınız yer, sanırım "Bölge çalışma müdürlüğü".
Buraya yapacağınız müracaat büyük ihtimalle haklarınızı almanızla ve işten çıkarılmanızla sonuçlanacak.
Cevap: işçi büyüktür işveren durumu .....
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Aradığınız yer, sanırım "Bölge çalışma müdürlüğü".
Buraya yapacağınız müracaat büyük ihtimalle haklarınızı almanızla ve işten çıkarılmanızla sonuçlanacak.
2011 ocak ta işten ayrıldım başka bir firmada çalışıyor durumdayım... bu durumda bir şey değişir mi acaba ?
not: bahsi geçen firma yolsuzluktan dolayı para cezasına çarptırılmış isim hakkına el konulmuştur isim değiştirmiş ancak halen aynı holdinge bağlı hizmet vermektedir...
teşekkürler