Üçüncü bir kişinin yaptığı ses kaydı hakarete delil olabilir mi?
Merhabalar,
Yakın bir arkadaşım, şirketinde çalıştığı müdürüyle yüz yüze yaptıkları konuşmayı telefonundan, müdüründen habersiz kayda alıyor. Yaklaşık 22 dk olan bu kayıtta ben orada bulunmadığım halde zaman zaman benimde adım geçiyor ve müdür, bana bir takım iftiralar atıyor ve "şerefsiz" diye hakaret ediyor. arkadaşım kaydı bana dinletti ve bende bu müdüre karşı davası açmak istiyorum.
Forumda bazı konuları okudum ses kaydı ile ilgili ama benim durumuma benzeyen birşey bulamadım. hatta bazı konularda, bazı arkadaşlar ses kaydının delil başlangıcı olabileceğini söylemiş ve bazı davaları ses kaydı ile kazandıkları belirtmiş ama bazı arkadaşlar ise ses kaydının delil olamayacağını belirtmişler. her ne ise..
Benim olayımda farklı olan şey, kaydı yapan ben değilim ama kaydın bir bölümünde bana hakaret ediliyor.
Sizlere danışmak istediğim konu, bana hakaret eden kişiye bir dava açsam arkadaşımı şahit gösterip ve üstüne ses kaydı ile bunu ispatlasam hukuka uygun olur mu? veya hakim bunları kabul eder mi?
Ya da sizler nasıl bir yol önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler..
Cevap: üçüncü bir kişinin yaptığı ses kaydı hakarete delil olabilir mi?
Ses kaydını yapan arkadaşınızın canını sıkacak sonuçlar doğurması mümkün. Bir avukata danışmadan girişimde bulunmanızı önermem.
Cevap: Üçüncü bir kişinin yaptığı ses kaydı hakarete delil olabilir mi?
evet bir hukukçuyla görüşeceğim zaten, yinede bir ön fikir olsun istemiştim.
cevabınız için çok teşekkür ederim..
Cevap: Üçüncü bir kişinin yaptığı ses kaydı hakarete delil olabilir mi?
Hukuka aykırı yollar ile temin edilmiş deliller ispat aracı olarak kullanılamaz. Kişinin rızası olmadan kaydedilen sesinin ispat aracı olarak kullanılması hukuka aykırıdır.
- - - Updated - - -
Mahkeme kararı ile olması halinde mümkündür.