Tapusu Babamda Fakat Benim Yaptırdığım Evi Mirasçılar Değerini Vermeden Alabilirler mi?
Selamlar.Arkadaşlar başıma bir olay geldi .Olay şöyle;Benim tarafımdan yaptırılan ve inşaat ruhsatı adıma olan ancak daha sonrası bu yerin kadastro görmesi ile buranın mülkiyeti babama geçmiştir.Sürekli olarak yaşlı olan babamın bakımını ben karşıladım.Aradan geçen zamanda ev yıprandı.Ben tekrar 40 bin TL gibi bir masraf ederek büyükce bir tadilat yaptırdım.İçindeki her türlü fayans,karo,kapı-çerçeve ve diğer mutfak dolabı gibi eşyaları yeniden yaptırdım.Babam sürekli bana buranın tapusunu sana devredim.Burası senin hakkın.Yarın ben ölürsem mirasçılar elinden alırlar diyordu.Ben de hiç oralı olmuyordum.Babam nihayet 84 yaşında vefat etti.Yalnız babam iki üç yaşlı kişinin yanında oğluma söylüyorum tapusunu devredim diye o da gurur meselesi yapıyor almıyor sizlerin yanında vasiyet ediyorum.Burası oğluma verilecek demiştir.Daha sonra Mirasçılar bana gelerek babamızın malı burayı böleceğiz diyorlar.Bende masraflarımı verin ben evden hiç hisse almadan çıkacağım diyorum.Benim sorularım şunlardır;
1-İnşaat ruhsatı benim adıma ve ben buranın inşaatını babamdan az bir katkı görerek yaptırdım.Babam bu kişilerin yanında sözlü olarak vasiyette bulunmasına rağmen iş mahkemeye intikal ederse benden burayı alabilirler mi?
2-Aynı zamanda babamın bende on yıldan beri genel vekaleti olmasına rağmen ben hiç bir haksız işlem yapmadım.Mahkemede bu iyi niyet olarak değerlendirilmez mi?
3-Hakim gerekli görürse evde keşif yaparak tanıklardan ve burayı yaptırdığım meslek sahiplerini dinledikten sonra benim masraflarımı diğer mirascılardan alınmasına karar vermez mi?
Cevap: Tapusu Babamda Fakat Benim Yaptırdığım Evi Mirascılar Değerini Vermmeden Alabilirler mi?
İsterseniz son tuğlasına kadar binayı kendi eliniz ve imkanlarınızla dikin, eğer tapu sicilinde ev babanız üzerine kayıtlı ise yapacak bir şey yok diye düşünüyorum. Müteveffanın mirasçıları olarak siz ve kardeşleriniz arasında ev pay edilecektir.
Cevap: Tapusu Babamda Fakat Benim Yaptırdığım Evi Mirascılar Değerini Vermmeden Alabilirler mi?
Belgeleyebildiğiniz inşaat masraflarını alabilirsiniz elbette
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
Sayın Eroğan Bey cevaplarınız için çok teşekkürler.Benim kafama başka bir soru takıldı.Yaptığım masraflar arsa değerinden en az 10-12 kat fazladır.Ben, 40.000TL gibi masraf etmişken,arsa değreri en fazla 2500-3000-TL etmektedir.MK:650. madesi gereğince yapılan masrafın arsa değerinden fazla olmasından dolayı buranın direk adıma tescilini isteme dururmu yok mudur?İkinci bir konuda bu yerin inşaat plan ve ruhsatı babam ile müşterek benim adıma alınmıştır.Tapulama işlemi daha sonra geldiğinden bu yerin tescili babam adına yapılmıştır.Bu evin şatışa çıkarılması dururmunda binanın yapısında harcadığım inşaat masraflarıyla birlikte yapılan tadilat masraflarını da diğer mirascılardan talep etme hakkım yok mudur? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...