Ceza alır mıyım? intihara teşvik ve hapis
Cevap: ceza alır mıyım? intihara teşvik ve hapis
Alıntı:
ouzy rumuzlu üyeden alıntı
intihara meyilli bir bireyim. birkaç hafta önce bir başlık açmıştım ekşi sözlük'te intihar ile ilgili, sonra ilk mesajımı sildim vs. vs. bu başlığa cevap verenlerden birisiyle iletişimde kaldım. ilk mesajdan beri o bana tavsiyeler veriyordu, ben ise sadece kendim nasıl intihar edeceğimi öğreniyor ve ona bazen "intihar etme" diyordum ama geçen gün ingilizcem olmadığı için ona ingilizce bir kaynak attım (intihar yöntemlerine yer veren bir site) ve ondan bunu çevirmesini bekledim. bu kaynak wikipedi'de de var. sonuç olarak, bu kişi şu an yaşamıyor olabilir, son attığı mesaja göre ("yapıyorum" diye mesaj attı).
bu kişinin benim yolladığım kaynaktan yararlanarak intihar ettiği kesinleşirse ben hapse girer miyim? aynı linkin wikipedi'de yer aldığını hatırlatıyorum.
yani, benim amacım baştan beri kendim nasıl intihar ederim onu öğrenmekti. hiçbir şekilde onun intihar etmesine yardım etmek istemedim ve gönderdiğim link dışında da etmedim aslında.
sonuç olarak, ceza alır mıyım?
5237 S.lı Türk Ceza Kanunu MADDE 84
(1) Başkasını intihara azmettiren, teşvik eden, başkasının intihar kararını kuvvetlendiren ya da başkasının intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) İntiharın gerçekleşmesi durumunda, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Başkalarını intihara alenen teşvik eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (Mülga ikinci cümle: 29/6/2005 – 5377/10 md.)
(4) İşlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan veya ortadan kaldırılan kişileri intihara sevk edenlerle cebir veya tehdit kullanmak suretiyle kişileri intihara mecbur edenler, kasten öldürme suçundan sorumlu tutulurlar.
Sanki burda intihara çağırır gibi bir konu açmışsınız..kamu yoklaması ya da duyarlılık yoklaması mı diye düşünmedim değil doğrusu...bence mutlaka profesyonel yardım alın..düşündükleriniz özellikle meyilli olduğunuz şeyi normalmiş gibi göstermeyin !!!geçmiş olsun.kendinizi ihbar ediyormuşsunuz gibi hissettim :)
Ölmekten korkmuyorsun hapisten korkuyorsun ilginç iddianameyi görmeden bir şey söylemek sağlıklı olmaz zaten siz yasaları öğrenmişsiniz seneryonuz da güzel.
Bu arada sayın admin bu kişinin posta erişimini engellerseniz sevinirim bu siteden kimseye ulaşamasın kimsede ona ulaşamasın saygılarımla .........
- - - Updated - - -
Ölmekten korkmuyorsun hapisten korkuyorsun ilginç iddianameyi görmeden bir şey söylemek sağlıklı olmaz zaten siz yasaları öğrenmişsiniz seneryonuz da güzel.
Bu arada sayın admin bu kişinin posta erişimini engellerseniz sevinirim bu siteden kimseye ulaşamasın kimsede ona ulaşamasın saygılarımla .........
Alıntı:
SEA DEMİR rumuzlu üyeden alıntı
Sanki burda intihara çağırır gibi bir konu açmışsınız..kamu yoklaması ya da duyarlılık yoklaması mı diye düşünmedim değil doğrusu...bence mutlaka profesyonel yardım alın..düşündükleriniz özellikle meyilli olduğunuz şeyi normalmiş gibi göstermeyin !!!geçmiş olsun.kendinizi ihbar ediyormuşsunuz gibi hissettim :)
mesajınızı siler misiniz lütfen? ben sildim ilk mesajımı.
Alıntıdaki ilk paragrafın silinmesi yeterli olur yani netten kaynak edinme yolu !!!!!!!!!!!