Banka kredimi kapatırken 2 kez ipotek ücreti almış, faiziyle geri alabilir miyim?
Özel bir bankadan çektiğim konut kredimi 2010 Mart'ta kapattım. Banka kapatırken 350 TL ipotek kaldırma ücreti almış, aradan 1 ay geçtikten sonra yine 350 TL ipotek fek ücreti almış. Bankadan onaylı hesap ekstremde açıkça görülüyor. Banka telefonla yaptığım görüşmelerde 350 TL'yi iade edeceklerini söyledi. Ama hesaplarıma göre 85 TL de yasal faiz tutuyor. Yasal faizi de ödemeleri gerekmez mi?
Cevap: Banka kredimi kapatırken 2 kez ipotek ücreti almış, faiziyle geri alabilir miyim?
"temerrüt" kelimesinin anlamını bir incelemenizi öneririm.
Faiz, "temerrüde düştüğünden itibaren" işleyecek bildiğim kadarı ile.
Bu da sizin parayı bankadan istediğiniz zamandır ama telefon görüşmeniz temerrüde düşürmek için yeterli mi bilmiyorum.
Cevap: Banka kredimi kapatırken 2 kez ipotek ücreti almış, faiziyle geri alabilir miyim?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
"temerrüt" kelimesinin anlamını bir incelemenizi öneririm.
Faiz, "temerrüde düştüğünden itibaren" işleyecek bildiğim kadarı ile.
Bu da sizin parayı bankadan istediğiniz zamandır ama telefon görüşmeniz temerrüde düşürmek için yeterli mi bilmiyorum.
Telefonla geçen hafta görüştüm, 1 haftadır güya iade edecekler; ama etmediler.
Banka kendisi yanlışlık yaptığı ve bana ait olan 350 TL'yi yaklaşık 3 yıldır kullandığı için faiziyle ödemesi gerekir, diye düşünmüştüm.
Teşekkürler.
3 ay bile olsa 85 lirayı nası hesapladınız ki? "Yasal faiz" in oranı ne?
Banka kredileri sadece türkiye de bu kadar sorunlu, bddk artık bir çözüm bulsa mesela kredi kartı kullanmama ücreti de alınacakmış artık
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
3 ay bile olsa 85 lirayı nası hesapladınız ki? "Yasal faiz" in oranı ne?
2010 Mart'tan bugune kadar yaklaşık 3 yıl. Faiz oranı yıllık %9'muş. Excelde hazırlanmış bir programla hesapladım.
3 ay diye okuyorum baştan beri. Pardon :)