Fazla mesai alacakları hakkında izlemem gereken yol nedir acaba
bir turizm tesisinde 1 yıl 10 aydır eşimle birlikte çalışmaktayım ve puantaj da benim iş başı saatim 18:00 ve iş bitiş saati 02:00 gözükmektedir ve ben işe hergün en geç saat 11:00 da başlamaktayım aynı şekilde eşim de saat 10:00 da başlayıp 21:30 da paydos etmekte (eşim yabancı uyruklu ve çalışma izni ile çalışmakta ) tesiste çalışan müdürler hariç tüm işçilerin giriş çıkışları parmak okuma sistemi ile tutulmakta ve ne benim nede eşimin bu sisteme kaydı yok. Maaş bodrolarımızda fazla mesai ile ilgili bir şey geçmiyor. Ben bu fazla mesai alacaklarım için dava açmak istiyorum ve artık daha fazla ne eşim nede ben çalışmak istemiyoruz. Forumda biraz araştırma yaptım ve aklımda bazı sorular oluştu bu konu hakkında bilgi payşımında buluna bilirseniz çok sevinirim
1. bu fazla mesaileri ispatlamak için 1 adet şahit bula bilir anca bu yeterli olur mu ?
2. eşimde burda çalıştığından 2. şahit olarak kendisini göstere bilirmiyim ?( türkçe bilmiyor )
3.çalıştığım süre boyunca imza attığım 3 adet bir firmadan gelen malzemeleri aldığıma dair teslim tutanakları var bunlar ıspatda geçerlilik kazanır mı ?
3. işletme yaklaşık 2 yıl önce bu gibi sorunlarla uğraşmış ve SGK dan yetkililer inceleme yapmış bunun benim açacağım davaya etkisi olurmu ?
4. bu çalışma saatlerini belirleyen parmak okuma sisteminde kaydımızın olmaması bizim için avantaj mı yoksa dez avantajmı oluşturur?
5. bu çalışma şartlarından ötürü ne eşim nede ben daha fazla çalışmak istemiyoruz noterden ihtarname çeksem kıdem ve ihbar tazminatlarımı alabilirmiyim ?
6 bu ihtarname dava aşamasında delil olurmu ve ne gibi bir ihtarname çekmem gerekir ?
Cevap: Fazla mesai alacakları hakkında izlemem gereken yol nedir acaba
ilgilen meyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim inanılmaz bir bilgi paylaşım platformu olmuş (!)
Cevap: Fazla mesai alacakları hakkında izlemem gereken yol nedir acaba
Alıntı:
radox rumuzlu üyeden alıntı
ilgilen meyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim inanılmaz bir bilgi paylaşım platformu olmuş (!)
Forum kurallarını tekrar okuyunuz.