İstifa ettiğimi sanıyordum ama İÖ alıyorum
İyi günler,
Konu benim açımdan da karışık, umarım anlatabilirim. Temmuz ayı ortasında 6 yıldır çalıştığım işyerinden ''iş yeri düzensizliği ve hakaretten dolayı'' istifa ettim. Lakin iş yerim benim İhbar ve Kıdem tazminatımı ödedi. bunu ben talep ettim ve ödedi. 1 ay sonra fazla mesailerim için yasal işlem başlattım 5 yıllık fazla mesaimin hepsini anlaşma usulü ödediler. davamdan vazgeçtim. temmuz ayından bu yana işsizim. 08.01.2013 tarihinde sgk hizmet dökümümü incelerken, olmaycağını bile bile işsizlik ödeneği için başvuru yaptım. tamamen bilmeyerek. ama bugün sigorta sicil numarama bakmak için girdiğimde bir baktım ki işsizlik ödeneği ödeme planını gördüm.
13.Temmuz 2012 tarihinde istifa ettim (istifa ettiğimi düşünüyordum) 08.01.2013 tarihinde başvuru yaptım. tablo şu şekilde;
Tazminat Türü Ödeme Türü Dönem Ödeme Gün Miktar SSK Primi Ödeme Tarihi Gerçekleşme Tarihi
İÖ NORMAL 2012 - 12 22 547.57 82.76 31.12.2012
İÖ NORMAL 2013 - 01 30 776.94 117.43 31.1.2013
İÖ NORMAL 2013 - 02 30 776.94 117.43 28.2.2013
İÖ NORMAL 2013 - 03 9 233.08 35.23 31.3.2013
Bu durumda ben istifa ettiğimi düşünerek aslında işten çıkarılmış mı oluyorum? geriye dönük 4 aylık ödeneğimi alamama sebebim başvuru tarihim mi? işyerim bana bu oyunu yaptığı için başvuru yapmamıştım? acaba ne yapabilirim?
Şimdiden çok teşekkür eder, iyi günler dilerim.
Cevap: İstifa ettiğimi sanıyordum ama İÖ alıyorum
Alıntı:
energy23 rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumda ben istifa ettiğimi düşünerek aslında işten çıkarılmış mı oluyorum?
Evet.
Alıntı:
geriye dönük 4 aylık ödeneğimi alamama sebebim başvuru tarihim mi
Evet.
Hızınız için çok teşekkür ederim. İşkurdan gelen mesajda 240 günlük İÖ almaya hak kazandınız diyor lakin 81 gün görünüyor şu anda. geriye dönük alma hakkım hiç yok? çünkü bana işyerimden işten çıkartıldığım söylenmedi. bununla ne yapabilirim
Alıntı:
bana işyerimden işten çıkartıldığım söylenmedi. bununla ne yapabilirim
İşyeriniz istifanızı kabul etmek yerine işsizlik ödeneğine hak kazanabileceğiniz şekilde işten çıkışınızı İşkur'a bildirerek size iyilik yapmış, ayrıca istifa halinde hak kazanamayacağınız tazminatlarınızı da ödemiş. Bu nedenle, işyerine teşekkür etmekten başka yapabileceğiniz bir şey yok.
Cıcek ve cıkolata alarak zıyaretlerıne gıdıp cokca tesekkur edebılırsınız.
Istıfanıza ragmen ıhbar ve kıdem tazmınatınızı odeyen ısverenınız ıssızlık odenegınden faydalanabılmenız ıcın sozlesmenızı de sız degıl kendı feshetmıs gıbı ıslem yapmıs. Sıze oyun yapmamıs, baska bır yerde karsılasamayacagınız bır guzellık yapmıs. Daha ne yapılır? Elı opulur sadece !
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Cıcek ve cıkolata alarak zıyaretlerıne gıdıp cokca tesekkur edebılırsınız.
Istıfanıza ragmen ıhbar ve kıdem tazmınatınızı odeyen ısverenınız ıssızlık odenegınden faydalanabılmenız ıcın sozlesmenızı de sız degıl kendı feshetmıs gıbı ıslem yapmıs. Sıze oyun yapmamıs, baska bır yerde karsılasamayacagınız bır guzellık yapmıs. Daha ne yapılır? Elı opulur sadece !
rica ediyorum durumu ve şartları bilmeden yorum yapmayalım bu şekilde. neden tazminatımın ödendiği konusu bir sus payıydı. bambaşka bir durum.
Durum hakkında detaylı bilginiz olmadan sırf tazminatımı aldım diye maddiyatçı yaklaşıp duygusal davranmayın.
Hem sayın üye tolg, hem de Sayın Kırcalı son derece doğru söylemiş. Bahsettiğiniz "sus payı" nı ilk mesajınızda yazmamışsınız çünkü.
Evet, işvereniniz sizi bilgilendirmediği için geç başvurdunuz işsizlik ödeneğine. Belki kaçırdığınız kısmı da işverenden talep edebilirsiniz.
Ancak bu "sus payı" bildiğiniz bir suçu gizlemek karşılığında değildir umarım. Zira öyle olursa o suça yardım etmiş oluyorsunuz.