Kat karsiligi icin anneye vekaletname
Yaklasik 1 senedir yurtdisinda bulunmaktayim. Apartmanimizin kat karsiligi olarak muteahhide verilmesi soz konusu.
Satis sozlesmesi imzalanmasi , kira bedelinin alinmasi , ipotek kaldirilmasi vs... turunden muteahhit ile malikler arasinda gerceklesecek olan
tum islemleri kapsayacak sekilde anneme vekalet gondermek istiyorum.
T.C konsolosluk sitesinde tam bunu tarif eden bir vekaletname ornegi bulamadim. Internetten de arastirdim ama tam bu is icin bir vekaletname ornegi bulamadim.
Elcilikte de tam bunun icin bir ornek oldugunu pek sanmiyorum.
Asamalari bilen bir hukuk dostundan ornek vekaletname rica ediyorum. ( ya da alternatif bir yol onerisi...)
Yardimlariniz icin tesekkurler...
Cevap: Kat karsiligi icin anneye vekaletname
Alternatif yol olarak şunu önerebilirim; Türkiyede yaşayan aileniz notere giderek meseleyi anlatıp, hatta yukarıda belirttiğiniz hususları da noter katibine anlatarak örnek vekaletname çıktısı almasını rica edebilir sanıyorum. Noterler bazen günde yüzlerce satış ile alakalı vekaletname tasdik ettikleri için hazır format şeklinde veritabanlarında örnekler bulunuyor.
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
yüzlerce satış ile alakalı vekaletname tasdik ettikleri için
Noter programları var, o formatlar programın içinde hazır geliyor. Yani yeni açılmış ya da hareketi çok az olan bir noter de olsa elinde olur muhtemelen.
Noterliklerde bu tip (TEKTİP) programlar kullanılıyor. Sadece ek yetkiler varsa onları ekliyorlar. Sayın senoleker'in belirttiği üzere buradan bir örnek çıkartıp, içeriğinde söylediğiniz yetkiler yoksa onları ekleterek konsolosluktan çıkarabilirsiniz.