Kasten Yaralama suçunu kabul etmeme
Merhaba,
Binada komşumuz olan bir kişi ile sığınak da bir tadilat yaptığım için tartıştık ve beni sıksık rahatsız etti. Bana bir gün bıçaklı saldırıda bulundular polis geldi ancak herhangi bir yara almadım ertesi gün o binadan ayrıldım. Karakola gidip ifade vermedim. Kiralık bir ev buldum. 15 gün sonra taşınmak için eşyaları toplamak üzere akrabalarımı gönderdim. Komşum eve gelerek akrabalarımdan 2 kişiyi bıçak ile hafif derecede bıçaklamış. Karakolluk olduk. Karakolda bıçaklayan kişi değilde kardeşi ve iki bayan yakalandı ve ifade verdiler. Bizimkilerde ifade verdi.
Karakolda ne hikmetse bizimkiler kan revan içinde oldukları halde nezaretteydi. Ancak karşı taraf elini kolunu sallayarak karakolun bahçesinde oturuyordu. Tebligat geldi ve önceye dayalı sorunların varlığı olay günü tartışma olduğu ve kavgaya dönüştüğü ve akrabalarımın onları baçakladığı karşı tarafında akrabalarımı bıçakladığı bu nedenle iki tarafda şüpheli ve şikayetci görünüyor.
Ayrıca bu olaydan iki ay sonra beni karakoldan aradılar gittim komşumun abisini 4 kişi ile beraber sopa, demirle dövdüğüm boğazına bıçak dayadığım iddiasıyla ifade verdim. İfademde bu kişiyle husumetimin olduğunu ancak söz konusu darp ları yapmadığımı olay yerinde ve civarında olmadığımı suçlamaları kabul etmediğimi uzalaşmak istemediğimi ifade ettim.
Benden şikayetci olan kişinin 9 tane sabıkası var. Kasten yaralama hırsızlık...gibi Ben sanıkım karşı taraf müşteki
Akrabalarımın mahkemesi benim mahkememden bir hafta önce
Benim işlediğim iddia edilen suç akrabalarımın bıçaklandığı günden bir hafta önce tutanak altına alınmış ama beni iki ay sonra çağırdılar.
Evimi sattım ve bir bağlantım kalmadı.
-Ceza almam için Karşı taraf benim bu olayı gerçekleştirdiğimi ıspatlamak zorundamıdır.
-Aramızda husumet olduğunu söylemem aleyhimemidir.
-İki mahkemenin birleştirilmesi talep edilebilirmi birleştirmenin bize faydası olurmu?
-uzlaşmak istemediğimi belirtmeme rağmen uzlaşma hakkım sona erermi?
-Annem ve eşimden olay günü yanımızdaydı şeklinde bir şahitlik kabul edilirmi ?
-Akrabalarım uzlaşmak istemiyor.
-Avukat tutmamın faydası olurmu?
-Karşı tarafın Geçmişdeki tüm hakaret küfür,saldırı ve sıkıştırmalarını anlatmalımıyım.
Herkese şimdiden teşekkürler.
Cevap: Kasten Yaralama suçunu kabul etmeme
-İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir, ama size bu şekilde dava açıldığına göre savcılığın elinde somut emareler olmalı
-Zaten husumet olduğu ortada
-İki farklı yaralama farklı kişiler ve farklı zamanlarda gerçekleşmiş.Birleştirmenin söz konusu olduğu bir durum yok
-Buda karşı taraf da uzlaşmak istemedikçe çok önemli değil
-Birinci dereceden yakının şahitliği kabul görmeyebilir
-Olabilir
-Olur
-Mahkemede zaten az bir zaman veriliyor.O zamanı da ispatı olmayan(1 ay önce bana pis pis baktıydı, onu şöyle edecem dediydi, tek başıma sığınaktayken kapıyı tekmelediydi vs.)ve gerçekten yaşanmış olsa dahi kanıtlayamayacağınız şeylere ayırmanızı tavsiye etmem.Net delili olan ve hukuki anlam ifade eden(yazı, mesaj, görüntü kaydı, birden fazla tarafsız şahit, rapor vs.) şeylere ağırlık vermenizi tavsiye ederim.Maddi durumunuzu bilmemekle beraber eğer imkan varsa avukat desteği lehinize olabilir.Kolay gelsin.
Alıntı:
cculum rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Binada komşumuz olan bir kişi ile sığınak da bir tadilat yaptığım için tartıştık ve beni sıksık rahatsız etti. Bana bir gün bıçaklı saldırıda bulundular polis geldi ancak herhangi bir yara almadım ertesi gün o binadan ayrıldım. Karakola gidip ifade vermedim. Kiralık bir ev buldum. 15 gün sonra taşınmak için eşyaları toplamak üzere akrabalarımı gönderdim. Komşum eve gelerek akrabalarımdan 2 kişiyi bıçak ile hafif derecede bıçaklamış. Karakolluk olduk. Karakolda bıçaklayan kişi değilde kardeşi ve iki bayan yakalandı ve ifade verdiler. Bizimkilerde ifade verdi.
Karakolda ne hikmetse bizimkiler kan revan içinde oldukları halde nezaretteydi. Ancak karşı taraf elini kolunu sallayarak karakolun bahçesinde oturuyordu. Tebligat geldi ve önceye dayalı sorunların varlığı olay günü tartışma olduğu ve kavgaya dönüştüğü ve akrabalarımın onları baçakladığı karşı tarafında akrabalarımı bıçakladığı bu nedenle iki tarafda şüpheli ve şikayetci görünüyor.
Ayrıca bu olaydan iki ay sonra beni karakoldan aradılar gittim komşumun abisini 4 kişi ile beraber sopa, demirle dövdüğüm boğazına bıçak dayadığım iddiasıyla ifade verdim. İfademde bu kişiyle husumetimin olduğunu ancak söz konusu darp ları yapmadığımı olay yerinde ve civarında olmadığımı suçlamaları kabul etmediğimi uzalaşmak istemediğimi ifade ettim.
Benden şikayetci olan kişinin 9 tane sabıkası var. Kasten yaralama hırsızlık...gibi Ben sanıkım karşı taraf müşteki
Akrabalarımın mahkemesi benim mahkememden bir hafta önce
Benim işlediğim iddia edilen suç akrabalarımın bıçaklandığı günden bir hafta önce tutanak altına alınmış ama beni iki ay sonra çağırdılar.
Evimi sattım ve bir bağlantım kalmadı.
-Ceza almam için Karşı taraf benim bu olayı gerçekleştirdiğimi ıspatlamak zorundamıdır.
-Aramızda husumet olduğunu söylemem aleyhimemidir.
-İki mahkemenin birleştirilmesi talep edilebilirmi birleştirmenin bize faydası olurmu?
-uzlaşmak istemediğimi belirtmeme rağmen uzlaşma hakkım sona erermi?
-Annem ve eşimden olay günü yanımızdaydı şeklinde bir şahitlik kabul edilirmi ?
-Akrabalarım uzlaşmak istemiyor.
-Avukat tutmamın faydası olurmu?
-Karşı tarafın Geçmişdeki tüm hakaret küfür,saldırı ve sıkıştırmalarını anlatmalımıyım.
Herkese şimdiden teşekkürler.
Sığınak ortak alandir.
Hic kimsenin özel mülkü degildir.
Ortak alana tadilat yaptiginiz icin hatalisiniz.
Teşekkürler,
Akrabalarımı bıçakladıklarında benim daireme bir adım içeri atmak suretiyle akrabamı içeriden koridora çıkartmışlardır.
Olay yeri inceleme gelip resimler çekti.
Ancak konut dokunulmazlığı tebligatda yazmıyor. Ben ayrıca konut dokunulmazlığından şikayetci olmalımıyım.
Aradan 4 ay geçti yinede şikayetci olabilirmiyim.