-
Naylon Fatura
Öncelikle iyi çalışmalar dilerim. Benim başıma gelen bir durumu hakkında bilgi almak istiyorum. 2007 yılında bir abim bana bir ltd şirketi açmak istediğini söyledi bende yıllardır tanıdığımdır diye yardım etmek amaçlı ortak oldum, 2009 yılına kadar 3 5 kere belki uğramışımdır yanına daha sonra bana şirketi satacağını ve gelip devir yapmamız gerektiğini söyledi bende gidip deviri yaptım bu arada eve vergi borcu kağıtları mahkeme çağrı kağıtları gelmeye başladı sanırım naylon fatura kullandığı tespit edilmiş yada koda girmiş arayıp kendisine ne oldu diye sorduğumda bir şey yok sadece mal aldığımız firmalarda sorun var gibilerinden bir şeyler söyledi bende kendisine bu vergi borçları ne olacak neler açtın başıma dedim oda bana ödeyeceğini söyledi sanırım vergi borçlarını ödemiş ama mahkememiz var ve ben 3 kere mahkemeye çıktım işin aslı bu şirketin %25 ortağıyım imza yetkim ve başka da hiç bir şeyim yok istanbul da bilr kalmıyorum hiç de takip edemedim, şimdi evlenmeyi düşünüyorum ama inanın çok korkuyorum bana bu davadan bir ceza gelirmi bilmiyorum lütfen yardımcı olabilirmisiniz ne yapmam gerek nasıl bir yol izlemem gerek ? Teşekkür ederim.
-
Cevap: Naylon Fatura
durumunuz anlattığınız gibi ise (kanuni temsilci değil iseniz) ve mahkemeye beyanınızı belgelrle sunduysanız bir ceza geleceğini sanma. ancak bu ceza davaları için gerekli. vergi borcu ce vergi nedeniyle gelecek cezalar için geçerli değil. ilgili vergi dairesinden şirketin borcunu, şirket hakkında tarhiyat varmı gibi bilgileri edinin. sonra süpriz olmasın.
-
Borçların ödendiğini vergi dairesinden teyit etmişseniz mesele yok. Sadece ödedim söylemine dayalı ise her şey olabilir. Naylon faturada suçu işleyen cezalandırılır. Sizin o faturalarda imzanız falan yoksa, fiilen hiç bir ilişkiniz olmadıysa merak etmeyin size hapis cezası gelmez.
-
Merhaba 2005 haziran temmuz ağustos aylarinda js yerime naylon fatura girisi yapılmış giyim isi yapıyorum ve 2006 yilinda vergi incelemesi yapıldı ve 2007 yilinda hakkimda Cumhuriyet Başsavcılığı na suc duyrusunda bunulundu ve Asliye Ceza Mahkemesinde yargilma başladı ve dava devamm etmektee bu dava zaman asimina ugramismidir ve ya ne zaman zaman asimina ugrar simdiden tskler...
-
durumunuzla ilgili (ceza davası olduğu için) onunla ilgili forumda başlık açmanız daha doğru olacaktır.