Olayı kısa şekilde anlatacagım.
Ben bir arkadaşım ile kendi rızamızla telefonlarımızı takas ettik.Telefonlarımızı takas ederken, arkadaş annesinin telefonu oldugunu söyledi. Bende, annene sor, ondan sonra değişelim dedim ve redetti. Bende tamam dedim.Ve o gün arkadaş benim telefonumu yere düşürdü, telefon darma dağın oldu.
Aradan 4-5 gün geçti, şahsın annesi okula geldi. Sınıfımda, 20 kişinin içerisinde bana agır hakaretler ederek, cep telefonunu istedi. Bende ağır hakaretler ettigi için cep telefonunu sattıgımı söyledim. Sattım deyince kadın tekrar celallendi ve, sattıysan parasını vereceksin gibi bir tavır kullandı. Ağır hakaretlerine karşın ise, hiç birşey söylemedim. Sonra arkadaşın okulda akrabası olan bir ögretmen ile konuştuk, sorunu hallettik. Kendi rızamız ile değiştigimiz için kimse birşey diyemezdi.
Ve aradan 2 ay kadar süre geçti. Savcılıktan çagrıldım. Bu şahıs ve annesi beni şikayet etmiş.Dilekçede ise söyle yazıyor "Xxxx İsimli şahıs, beni darp edip, elime vurarak, cebimden izinsizce telefonumu alıp gasp etmiştir" Şaşırdım. Çünkü ben böyle birşey yapmamıştım.Savcıya ifademi verdim. Ve 2 şahit getirdim olay için onlarında ifadesi alındı. Ve annesinin ettigi küfür olayını anlattıgımda, savcı hemen benimde hakaret davası açmamı söyledi ve yardımcı oldu. Bende bildiklerimi anlattım ve tarafımdan hakaret davası açıldı.
Olayın akşamına, şahıslar cep telefonu numaramdan beni aradı. Ve telefonları geri değiştigimiz takdirde, dosyanın geri çekileceği söylendi. Uğraşmamak için ve haklı oldugumu bile bile, tamam dedim. Ertesi sabah götürdüm telefonunu iade ettim, kendi telefonumu geri aldım. Aradan 2 gün geçti, şahış ile konuştum. Dosyayı geri çekemedigini, mahkemeye gittigini söyledi. Pekde inanmadım. Çünkü şahsın durumu çok kötü, annesi-babası çalışmıyor. Amaçları benden birşeyler kopartmak diye düşünüyorum.
Ben reşit değilim, 17 yaşındayım. Şuan dosya mahkemeye gittimi gitmedimi bilmiyorum. Bunu nasıl ögrenebilirim ?
Ve bu olayın üzerine, nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım ? Beni arayıp telefonları geri değişirsek dosyanın çekileceği söylendi, bunu GSM şirketinden ispatlıyabilir miyim ?
Uyaptan Tc Numaram ile, sorgulama yaptıgımda, sadece benim tarafımdan açılan hakaret davası gözüküyor. Karşı tarafın bana açtıgı dava hakkında bir bilgi göremiyorum ?
Yardımcı olacak herkeze şimdiden teşekkür ederim.