Toplam 1 dosya bulunuyor
Aldığım ingilizce kursunun kur sayısında değişiklik
Öncelikle Merhaba
Özel bir dil okulundan 6 kurluk bir ingilizce eğitimi aldım. Eğitimin bana göre çok iyi olmadığı için kur sayısını düşürmek istedim. 2 kur alıp en azından az çok bişeyler katar düşüncesiyle hepsini iptal etmek istemedim. Kurs ile görüşmemde bunun mümkün olamayacağını belirtiler. Bende İstanbul Tüketici mahkemesine 6 kurluk eğitimin 2 kura düşürülmesi için dava açmış bulunmaktayım. Duruşma 2 nisanda yapılacaktır. Davalı ingilizce kursu açtıgım dava için cevap vermiş ve red isteminde bulunmuştur. Davaya başvururkende görevliler ayıplı hizmet olarak bilgisayara kayıt ettiler. Eğitim kurumuda bunun ayıplı hizmet olmadığını için Tüketici kanuna girmediğini beyan etmiş.
Sorum şu ki; benim cayma hakkım bulunmamakta mı ? Dava red olabilir mi ve ben yanlış mahkemeye mi başvurdum ? Bu davayı kazanabilir miyim ?
Aşagıdaki resimde Dil okulun verdiği cevap var.
Dosya 1293
http://s7.postimage.org/55mee9fdn/Scan49.jpg
Cevap: Aldığım ingilizce kursunun kur sayısında değişiklik
sizin dava dilekçeniz nasıl?
Siz neyi talep edttiniz?
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
sizin dava dilekçeniz nasıl?
Siz neyi talep edttiniz?
dava dilekçem aşagıdaki gibidir.
Dava(Şikayet)Konusu: 6 KURLUK ALINAN EĞİTİMİN 2 KURA DÜŞÜRÜLMESİ
OLAY : X firmasından aldığım %40 indirimli 6 kurluk
eğitimin 2 kura çevrilmesi için Şişli Şubesindeki Danışmanım
XXX’e sözlü olarak beyan ettim. Sözleşme gereği
bunun mümkün olamayacağını ve 2 kur olarak yeniden sözleşme
yapılamayacağını söyledi.
Hukuki Deliller : - 4822 sayılı Kanunla Değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun
- Borçlar Kanunu,
Neticei Talep : Yukarıda açıklanan hizmetin 2 kur olarak düzeltilmesi ve firmaya yaptığım 1000 TL ödemenin dikkate alınarak yeni bir indirimli ödeme planın çıkarılması hususunda karar verilmesini arz ederim.
Bana göre de burada ayıplı bir hizmet olmadığı gibi tüketicinin korunması hakkında kanuna aykırı bir durum da yok zira davalı kurs, sözleşmede vaat ve garanti ettiği eğitim öğretim hizmetini yerine getirmemiş değil. Eğer olay savunmalarında belirttikleri üzere sizinle müzakere edilerek yapılmış ve sizin imzalı onayınız alınmış ise bundan lehinize bir karar çıkacağını zannetmiyorum. Burada sizin iddianız eğitimin iyi olmadığı sebebiyle kur sayısını düşürmek. Fakat eğitimin kime ve neye göre iyi ya da kötü olduğunun tespiti maalesef zor. Her bir kişinin öncelikle sözleşme imzalayarak daha sonra kaliteyi beğenmeyerek sözleşmeyi tadil etme hakkının tanınması kursları işlevsiz hale sokabilir.
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Bana göre de burada ayıplı bir hizmet olmadığı gibi tüketicinin korunması hakkında kanuna aykırı bir durum da yok zira davalı kurs, sözleşmede vaat ve garanti ettiği eğitim öğretim hizmetini yerine getirmemiş değil. Eğer olay savunmalarında belirttikleri üzere sizinle müzakere edilerek yapılmış ve sizin imzalı onayınız alınmış ise bundan lehinize bir karar çıkacağını zannetmiyorum. Burada sizin iddianız eğitimin iyi olmadığı sebebiyle kur sayısını düşürmek. Fakat eğitimin kime ve neye göre iyi ya da kötü olduğunun tespiti maalesef zor. Her bir kişinin öncelikle sözleşme imzalayarak daha sonra kaliteyi beğenmeyerek sözleşmeyi tadil etme hakkının tanınması kursları işlevsiz hale sokabilir.
teşekkür ederim verdiğiniz cevap için