İşe iade davam 4,5 yıl sonra bitti.Kazandığım halde ne işe çağırılıyorum ne de tazminatım ödeniyor.Ne yapmalıyım?
Merhaba
İşe iade davamı kazandım, sonra eksik evrak gibi nedenlerle Yargıtaydan döndü, sonra yeniden duruşması yapıldı,kazandım. yeniden yargıtaya gitti. Kasım 2012de sonunda Yargıtaydan karar lehime çıktı. Üç aya yakın süredir cevap bugün gelir yarın gelir diye bekliyorum. Şirkete tebligat gitti. Karşı tarafın avukatı benim avukatımı aramış. İşe başlatmayı düşünmüyorlar gibi bir sinyal vermiş. Fakat sonrasında ne işe başlatmak için ne de tazminatımı yatırmak (4 net 4 brüt maaş) için herhangi bir hareketleri olmadı.
Avukatıma sorduğumda iki aydır bana bugün yarın dönerler diyor. Davamı pek umursamadığını düşünüyorum.Öyle bekliyoruz. Firmada personel ihtiyacı doğana kadar beni böyle bekletebilirler mi? Firmanın tebligatı aldıktan sonra ne kadar zaman içinde işe başlatması yada tazminatı ödemesi gerekir?
Cevaplarsanız sevinirim.
Cevap: İşe iade davam 4,5 yıl sonra bitti.Kazandığım halde ne işe çağırılıyorum ne de tazminatım ödeniyor.Ne yapmalıyım?
Neden 3 aydır bekliyosunuz anlamadım? İşbaşı yapmak için karar tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içerisinde noterden ihtarname çektiniz değil mi işverene? Karşı taraf ihtarı tebliğ almasından itibaren 1 ay içerisinde sizi işe başlatmak zorunda. 1 ayın bittiği gün eğer hala sizi işe başlatmaya yönelik bir karar gelmediyse elinize, işe başlatmamayı bunun yerine size 4+4 işe başlatmama tazminatı vermeyi göze aldıklarını gösterir. Bu saatten itibaren eğer ihtarda 4 ay boşta geçen sürenin yanında 4 aylık brüt tazminatı da yazdıysanız bundan sonraki iş ilamsız icra yolu ile alacağınızı tahsil etmek ya da alacak davası açmak. Eğer 4 aylık brüt tazminatı ihtarda belirtmediyseniz, 1 ayın dolduğu günün ertesi işverene tazminatın ödenmesi için ihtar göndermeniz gerekli. Bu işin zamanaşımı süreleri var bu yüzden avukatın şu gün şu kadar ay sonra dönerler demesi anlamsız geldi bana
Cevap: İşe iade davam 4,5 yıl sonra bitti.Kazandığım halde ne işe çağırılıyorum ne de tazminatım ödeniyor.Ne yapmalıyım?
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Neden 3 aydır bekliyosunuz anlamadım? İşbaşı yapmak için karar tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içerisinde noterden ihtarname çektiniz değil mi işverene? Karşı taraf ihtarı tebliğ almasından itibaren 1 ay içerisinde sizi işe başlatmak zorunda. 1 ayın bittiği gün eğer hala sizi işe başlatmaya yönelik bir karar gelmediyse elinize, işe başlatmamayı bunun yerine size 4+4 işe başlatmama tazminatı vermeyi göze aldıklarını gösterir. Bu saatten itibaren eğer ihtarda 4 ay boşta geçen sürenin yanında 4 aylık brüt tazminatı da yazdıysanız bundan sonraki iş ilamsız icra yolu ile alacağınızı tahsil etmek ya da alacak davası açmak. Eğer 4 aylık brüt tazminatı ihtarda belirtmediyseniz, 1 ayın dolduğu günün ertesi işverene tazminatın ödenmesi için ihtar göndermeniz gerekli. Bu işin zamanaşımı süreleri var bu yüzden avukatın şu gün şu kadar ay sonra dönerler demesi anlamsız geldi bana
cevabınız için çok teşekkürler. ben de avukatımın neden beklettiğini anlayamıyorum. bugün hemen tekrar görüşeyim.