-
Dolandirildim
slm x kişisinde alcağıma karşılık bir adet çek aldım.Çeki yazan kişi o çeke imza atma yetkisi olmamasına ragmen imza atıyo ve benım alcaklı oldugum kişiye veriyo bende ondan alıyorum o çeki bankaya almaya gittiğimde şirket kayyuma gitmiş ama bu imzayı atan kişinin imza atma yetkisi yok diye bana ödeme yapmıyo. Ve o çek ilamsıza düştü. Ben bu durumda dolandırıldım ne yapmam lazım en kısa yoldan almam lazım yardımcı olurmusunuzz?
-
Cevap: Dolandirildim
Anlatımınıza göreTCK da ifadesini bulduğu şekli ile bir dolandırıcılıktan bahsetmek oldukça güç. Zira şimdi dolandıırldığınıza karine olarak ileri sürdüğünüz gerekçeleri ödeme yapılmaması nedeninden ötürü ileri sürüyorsunuz anlamı çıkıyor. Bilmelisiniz ki dolandırıcılık fiilinden bahsedilebilmesi için temel ve tali şekil şartları vardır. Bu şekil şartlarının neler olduğu TCK nun Dolandırıcılık suçunu düzenleyen maddelerinde bulabilirsiniz. Normal borç alacak davası konusu olabilecek pek çok olay, dolandırıcılık şikayetinin borçlu üzerinde oluşturacağı psikololjik baskı ile tahsil edilmeye çalışılıyor. Pek çok şikayet için daha savcılık soruşturması aşamasında bir hukuk davası konusu olduğu gerekçesi ile takipsizlik veriliyor. İlamsız takip alacağınızı alabilmek için yasal bir yoldur. Elbette kambiyo senetlerine mahsus tahsil usülüne göre biraz uzun bir süreci olabilir. Ayrıca çek üstünde bulanan imzanın yetkisiz biri tarafından yazılması şirketi ne kadar bağlamaz? Eğer şirket yetkilileri bakımından ortada bir kötü niyet olgusu varsa bu durumda çekin şirketi bağlamadığından söz edilemez. Bilmelisiniz ki hukuk kötü niyeti asla korumaz. Bu husus hukukun temel unsurlarından birisidir. Alacağınız miktarın tutarına göre bir avukattan hukuki yardım almanzıda yarar olduğu düşüncesindeyim.
-
kendim nasıl takip edebilirim avukat olmadan ?
- - - Updated - - -
kendim nasıl takip edebilirim avukat olmadan ?
-
kendın takıp edemezsın mıktar yukluyse avukat tutman sart