Galericiye verilmiş senet
Yıllar önce 2 esnaf babam ve galerici bir adam anlaşarak babama araba satışı gerçekleştiriyorlar babamın vergi borcu vs. den dolayı arabayı benim üzerime yaptı arabayı üzerime alırken son kalan senedi de bana imzalatmışlardı açıkçası o zaman reşit miydim onu hatırlamıyorum imzala dediler imzaladım kefil olarak da senede babam imza atmıştı şimdi bu galerici babamdan borcunu alamamış ve yıllar sonra beni arıyor bu konuyla ilgili ne yapmam gerekir büyük ihtimal senedi avukata verecektir.
Bana zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla...
Cevap: Galericiye verilmiş senet
Ödemekten başka çare yok gibime geliyor.
süre 10 yılı geçmediyse zaman aşımı olmaz.
Bunu ödeme durumum yok üzerimde her hangi bir mal varlığımda yok durum ne olur avukata verildikten sonraki süreç nasıl işler ?
Üzerinize malvarlığınız yoksa alamaz tabii. Ancak bu süre içinde faiz işlemeye devam eder ve alacaklı canı her istediğinde oturduğunuz eve icraya gelir, işe yarar bir şeyler bulunca haczeder. Üzerinize bir mal olduğu anda alacaklı bunu haczeder. Ömrünüzün sonuna kadar Ev, araba v.s. alamazsınız. Tabii evinize icraya her gelişte taksi parasından harçlara kadar birçok masraf da borç hanenize ilave edilir.
Bu yüzden anlaşıp bir şekilde ödemek sizin için en iyisi.