-
Miras
Merhaba , babama kalan miras arsa var orayı müteahhite verip ev yaptıracaklar mirasçılara 6 daire verilip oda mirasçılar arasında paylaştırılacak benim sorum babama verilecek payı kendi üstüme geçirebilir miyim ev yapılmadan yani şuan arsa iken ? babam onayladı bunun için ne gibi işlemler yapılması gerekiyor ?
-
Cevap: miras
Veraset ilamı çıkarılıp miras payı kişilere pay edilmiş ve bu pay her bir mirasçı adına tapuya ayrı ayrı tescil olunmuş ise babanız tapu üzerinde sahip olduğu payı size devredebilir diye düşünüyorum.
-
Tapu ölen üç kardeşin üzerine tapular ayrılmamış nasıl olacak ?
- - - Updated - - -
Tapu ölen üç kardeşin üzerine tapular ayrılmamış nasıl olacak ?
-
O zaman daireler dağıtıldıktan sonra daireyi üzerinize alırsınız.
-
-
-
:) hayırlısı olsun.
Ablanızla bır sorun yasamayacagınızdan emınsenız, allah gecınden versın ılerde bır mıras durumu oldugunda , ablanızın hıssesıne sıze kalanın yarısından daha az degerde mıras kalacaksa, ya da hıc kalmayacaksa,
Hıc ugrasıp vakıt harcamayın, o ıslem bozulur.
- - - Updated - - -
:) hayırlısı olsun.
Ablanızla bır sorun yasamayacagınızdan emınsenız, allah gecınden versın ılerde bır mıras durumu oldugunda , ablanızın hıssesıne sıze kalanın yarısından daha az degerde mıras kalacaksa, ya da hıc kalmayacaksa,
Hıc ugrasıp vakıt harcamayın, o ıslem bozulur.
-
Daha çok kafam karıştı.O işlem bozulur derken ne işlemi anlamadım. Babam şuan bana devredemez mi vekalet felan verip ya da başka yolu.
-
Babanız hayatta ıken, daıreler devredılebılecek-satılabılecek duruma geldıgınde , elbette devredebılır veya satabılır bunda sorun yok.
Babanız vefat ettıgınde ablanıza yasal mıras hakkının yarısı kadar (saklı pay) mıras kalmazsa ve ablanız bu durumu kabul etmezse, dava acarak hakkı olan mıras payını alabılır. Bunu demek ıstedım. Rıza gosterırse elbette sorun yok.
-
Daha ortada daire yok yapacaklar benim sorum şuan babamın arsa üzerindeki hakkını alabilir miyim mesela miras olan arsanın babamın üzerindeki hakkını bana devretmesi.şuan için daha arsayken ??