-
Tapuda tecavÜz
slm konuyu doğru yerdemi açtım bilmiyorum ama bana en acil şekilde yardımcı olurmusunuz.1971 yılında dedemce yaptırılmış 81 m2 5 katlı bina var ve yan tarafımızda yere sıfır tek katlı çatılı bina ve bu bina bizim binadan sonra yapılıyo ve kadastro geçerken bizim bina vardı aynı yerınde.yan tarafımızdakı bu bina 30 yıldır ptt deydi ptt telefonu satınca burayıda telekom beledıyede imarı yok diye düşük bir fiyata satıyo. Buranın yenı sahibide bana benım arsamda senın binanın 4 m2 tecavüzü var diye bana dava açıyo. bizim binamiz 42 yıldır aynı yerinde aynı şeklinde o arsanın ilk sahibi bizden sonra yaptıgı şekilde duruyo yıllardır aynı şekilde ve üstelik imarı yok onun arsasının. son alan kişinin belediye ile mahkemesındede o arsa meydan olarak kabul edildi yargıtay kabul etti davayı ve o şahıs dosyası danıstaya gönderdı meydan kararı kaldırılsın diye ve ordan sonuç gelmedı daha. Sizden ricam ben nasıl bir yol izlemeliyım bu durumda bana en acil şekilde yardımcı olurmusunuzz
-
Cevap: Tapuda tecavÜz
O arsaya 4mt tasmanız varsa, beledıyeye aıt te olsa , bır tecavuz durumu var.beledıyeden ımar durumu cap vs bılgılerınızı kontrol ettınız mı? 42 yıllık bına olması sonucu degıstırmez,
-
Sizin sahip olduğunuz alan tapuda kayıtlı parsel aralığıdır. Ayrıca belediyedeki kadastral planda da mevcuttur. Kadastro ölçümünde yan parsele 4 m2 lik bir müdahaleniz var ise bunun giderilmesi gerekir.
-
Konu ile ilgisi varmı bilmiyorum ama taşınmaz belli bir süre iyi niyetle elde tutulursa tapu iptali teScili hakkı doğuyor diye biliyorum
Şöyle bir mantık her halde, siz Ali'nin tarlasına ev yaptınız(10-20-30-yıl süreyi kesin bilmemekle bir kanunda var belki tapu kanunudur) Ali'nin mirasçıları sizden davacı oluyor sizde tapu iptali açarsanız tapu size geçer diye biliyorum.
-
belediyede imarı yok onun arsasının ve zaman aşımına girmiyomu burayı alan kişi 3 kişi
- - - Updated - - -
belediyede imarı yok onun arsasının ve zaman aşımına girmiyomu burayı alan kişi 3 kişi
- - - Updated - - -
siz araştırabilirmisiniz bilgili biri olarak bu binayı alan 3 kişi bu şahıs ama o arsa imarsız ve yıllar sonra son sahibi bana nasıl oluyoda dava açabiliyor?
-
"Zilyet" kelimesini aratmak, belki sorularınıza cevap olabilir.
-
-
Arsanın son sahibi, elindeki tapuda yazana göre hareket ediyor, normal olan da bu zaten.
İmar izni olup olmaması, sizin binanızın, ona ait olan arsaya taşmış olması gerçeğini ortadan kaldırmıyor.
-
bu durumda ortadan nasıl kalkar ve ne yapmam lazım aradan yıllar geçmiş ama.
-
Arsasına tecavuz ediyor oldugunuz arsa sahibi ne istiyor konuştunuzmu hiç?