-
Şahıs İşletmesi
Merhaba, öncelikle böyle iyi niyetli bir sitede bir araya gelmiş ve hem kendi camiasına hem gayri camiasına hizmet eden herkesin emeğinin eline sağlık.
Ben İşletme Yönetimi (Yüksekokul) ve A.Ö.F. Kamu Yönetimi 3. Sınıf öğrencisiyim.
22 Yaşındayım. Çok abartmadan bu biyografiyi direk konuya gireyim.
İkamet ettiğim ilçede bir boşluk olarak bilişim ofisi açma içerisinde bilgisayar bakımı elektrik-elektronik işlerinde ticaret alım-satım yapmak istiyorum. Ancak şimdi ne yapmam gerek bilmiyorum çok ufak bir sermayem var en büyük sermayem beynimde ki bilgim o yüzden kısıtlı ilerliyorum. Ufak 15 m2 bir dükkan açmak istiyorum. Niyetim böyleyken sorum kısaca "Ne yapmam gerek?" uzuncası ise; Kendime vergi levhası alabilmek, dükkan açmak için izlemem gerek yolu hiç bilmiyorum soracağım hiç bir yer yokken burayı karşıma çıkardı Google adım adım izleyeceğim yola yardımcı olur musunuz? Ne kadar ucuz kurtulabilirim?
Çok yakın bir arkadaşım temizlik marketi açacak bende kendi dükkanımı ona şube gösterip kaşesinden vergisinden yararlansam sattığım malımın faturasını onun üzerinden kessem suç olur mu? Kötü niyetli değilim sicil açtırmak pahalı olduğunu duydum hep 2. el kulaktan duyma bilgilerle hareket eden insanlarla dolu çevrem yardımcı olur musunuz kafam çok karışık.
Şimdiden emek verip cevaplayan tüm herkese teşekkür ederim.
-
Cevap: Şahıs İşletmesi
Konunuzun hukuk ile pek bir bağlantısı yok. Sorunuz daha çok "nasıl karlı bir işletme kurarım, masrafları nasıl minimize ederim" tarzında bir soru. Size önerim bunu bir serbest muhasebeci mali müşavir ile değerlendirerek sorularınıza cevap aramanız.
Bunun dışında işletmenin açılış prosedürü, masraflar vb. konularda il veyahut ilçenizde bulunan Ticaret Odasına bağlı Ticaret Sicil Müdürlüğünden gerekli bilgileri alabilirsiniz çünkü onların işi bu.
- - - Updated - - -
Konunuzun hukuk ile pek bir bağlantısı yok. Sorunuz daha çok "nasıl karlı bir işletme kurarım, masrafları nasıl minimize ederim" tarzında bir soru. Size önerim bunu bir serbest muhasebeci mali müşavir ile değerlendirerek sorularınıza cevap aramanız.
Bunun dışında işletmenin açılış prosedürü, masraflar vb. konularda il veyahut ilçenizde bulunan Ticaret Odasına bağlı Ticaret Sicil Müdürlüğünden gerekli bilgileri alabilirsiniz çünkü onların işi bu.
-
Öncelikle bir serbest muhasebeciye gitmelisin...
Çok aşırı bir masrafı yok şahıs şirketi kuramak için tüm masrafları dahil (bölgeye göre değişiklik gösterebiilr) 1000 tl yi geçmez..
Başka bir ticaret ünvanına sahip işletmeden bilgisayar veya bilişim üzerine fatura kesmen yasal değil ürün girişi ve çıkışıda yapamazssın.
Daha net bir bilgi için Bir Muhasebeciden bilgi edinmende fayda var..
-
Teşekkür ederim. Naziklik edip tüm cevap veren herkese.