Mahkemeye verdİĞİm eskİ ÇaliŞtiĞim İŞ yerİ İflas gÖstermİŞ davayi kazandim ama
Antalya da bir GSM Şirketinin taşoron firmasında bir buçuk yıl çalıştıktan sonra topluca işten çıkarıldık iş çıkışımız verildi ama içerde kalan yıllık iznimiz kıdem tazminatımız ihbar tazminatıız verilmedi Antalya 2. İş Mahkemesinde davamız 05/10/2010 tarihinde başladı bu sırada iş yeri çalışmaya devam etmekteydi iş yeri merkez Ankara'daydı mahkeme devam ederken iş yeri iflas etti ve mahkeme 10/09/2012 sonuca bağlandı ve ANKARA 21. İFLAS MÜDÜRLÜĞÜ gitti şimdi benim avkatım olmadığı için ne yapmam nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.
Cevap: Mahkemeye verdİĞİm eskİ ÇaliŞtiĞim İŞ yerİ İflas gÖstermİŞ davayi kazandim ama
Kararınız Yargıtayda kesinleşti mi? İşyeri iflas etti derken tasfiye mi oldu yoksa kepenk mi kapattı? Tasfiye aşamasında ise ticaret sicil müdürlüğüne mahkeme kararını göstererek alacaklı olduğunuzu belirtebilirsiniz. Bunun sonucunda eğer şirketin hacze kabil malı veyahut sermayesi var ise bunlara el konup ifşa edilmiş diğer alacaklılarla birlikte sıraya girebilirsiniz. Avukatınız yok ise öncelikle en azından bu aşamada bir avukat tutmanızı öneririm. Şirket tasfiye olmuş ise tüzel kişiliği kalmamıştır. Bunun sonucunda davalı olan şirketten alacağınızı almanız zor görünüyor.