Cevap: İstifa etmek istiyorum
Ayrılmak istediğiniz tarihin iki hafta öncesinden işvereninize istifa dilekçenizi sunun ki ihbar tazminatı ödemek durumunda kalmayın. İhbar sürenizi zamanında kullandığınızı ispat etmek açısından dilekçenizi ya noter kanalıyla gönderin ya da dilekçenizi iki nüsha şeklinde ikisini de işverene imzalatarak birini işverene verin diğerini de tebliğ imzasıyla alın sizde kalsın.
Bulunduğum yerde ki ilçe milli eğitime istifa dilekçesi verdiğimde nasıl olur peki ?
"Eğitim kurumu" dediğiniz yer ne?
O zaman özel okulun personel ve özlük işleri müdürlüğüne vermeniz gerekir.
Birde sözleşmemin bana verilen kopyasında yazan tc kimlik no ve adres bana ait değil... İsim bana ait imzada benim imzama benziyor .
Ben işe başladığım günden beri sözleşmemin kopyasını istiyorum.Sekreter tamam diyor vermiyordu işten ayrılma durumum olunca tekrar gittim istedim bana dosyamdan çıkarıp verdi.Fotokopisi bu sözleşmenizin dedi.Eve gelip incelediğimde yazan ad soyad benim adım soyadım ancak Tc kimlik no ve adresim yanlış.Orada yazan tc kimlik no ve adres bana ait değil.
En başta imzalarken farketmediniz mi bu durumu? Fotokopisi olduğuna göre birebir o zaman imzaladığınız sözleşmenin kopyası olması gerekirdi. Belkide kaybettiler, sizin adınıza bir sözleşme yarattılar imza attılar. Neyse zaten bu konu ile ilgili herhangi bir çekişme yok. Siz okulunuzun yani sizinle kim sözleşme yaptıysa o kurumun insan kaynakları ile görüşerek istifa dilekçesini ya elden ya da noter kanalıyla gönderin.