Cevap: Cep telefonu borcu
Borcun zaman aşımı diye bir şey , her ne kadar teorikte olsa da pratikte pek karşılaşılan bir şey değildir.Yani ne bankalar ne gsm şirketleri zaman aşımına imkan vermez.Borcun sahibi borcunu takip etmek ve ödemekle yükümlüdür.Bankalar ve gsm şirketleri milyona varan borçlularının tamamını takip edemiyor bulamıyor(dosyaya sıra gelmesi, adres değişiklikleri, kişiye ulaşılamaması vs. vs.).Siz zaten ödenmediği durumda faize gireceğini ve tahsile öyle gideceğini bilerek sözleşme imzalıyorsunuz.Tam olarak demek istediğiniz, borcu zamanında ödemedim adamlarda beni geç buldu, zamanında bulamadı/bulmadı paraya faiz bindirmişler art niyet var diyerek buradan hukuki olarak bir şey çıkarma gibi bir düşüncenin hukuki karşılığı yoktur.Eğer ben zamanında ödemeye gittim zamanında borcu almadılar parayı almadıklarına dair tutanağım var, şimdide faiziyle istiyorlar derseniz o zaman buna dair hukuki bir şeyler düşünülebilir.Bilginize..
- - - Updated - - -
Borcun zaman aşımı diye bir şey , her ne kadar teorikte olsa da pratikte pek karşılaşılan bir şey değildir.Yani ne bankalar ne gsm şirketleri zaman aşımına imkan vermez.Borcun sahibi borcunu takip etmek ve ödemekle yükümlüdür.Bankalar ve gsm şirketleri milyona varan borçlularının tamamını takip edemiyor bulamıyor(dosyaya sıra gelmesi, adres değişiklikleri, kişiye ulaşılamaması vs. vs.).Siz zaten ödenmediği durumda faize gireceğini ve tahsile öyle gideceğini bilerek sözleşme imzalıyorsunuz.Tam olarak demek istediğiniz, borcu zamanında ödemedim adamlarda beni geç buldu, zamanında bulamadı/bulmadı paraya faiz bindirmişler art niyet var diyerek buradan hukuki olarak bir şey çıkarma gibi bir düşüncenin hukuki karşılığı yoktur.Eğer ben zamanında ödemeye gittim zamanında borcu almadılar parayı almadıklarına dair tutanağım var, şimdide faiziyle istiyorlar derseniz o zaman buna dair hukuki bir şeyler düşünülebilir.Bilginize..
Cevap: Cep telefonu borcu
Hepinize iyi çalışmalar. Bende semkar1 gibi bir hukuk bürosundan evime gelen telefonla interneti araştırdım ve bir GSM firması tarafından adıma düzenlenmiş faturalardan dolayı borcum olduğunu öğrendim. Bu faturaların son ödeme tarihleri 24.11.1999 ve 25.10.2000 dir. meblağları pek mühim rakamlar olmasada, üzerine hukuk bürosunun koyacağı ücretler mevcuttur diye düşünüyorum.
Benim burada sizlere danışmak istediğim 1999 yılının 11 ayına ait bir fatura dururken hat nasıl açık bırakılmış ve 2000 yılının 10 ayında yeni bir fatura çıkmıştır? Bu faturalar ödenmedi ise 2013 yılına kadar neden hiç bir tebliğ vb tebligatta bulunulmamıştır? Ben borcu bu güne kadar bilmediğim gibi bu faturaları ödeyip ödemediğimide bilmiyorum. GSM firmasının sayfasından aldığım metni aşağıya kopyalıyorum, bu konuda bana ne önerirsiniz yardımlarınız ve ilginiz için hepinize şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
"* 2011 yılı ve öncesi tarihli ödenmemiş faturası bulunan tüm müşteriler yararlanabilir. Sadece 2012 tarihli faturalar bu uygulama kapsamında değildir.
* Sadece faturalanmamış faiz için indirim yapılacak, müşterinin faturasındaki faiz tutarı için indirim yapılmayacaktır.
* Uygulama kapsamında taksitlendirme yapılabilir.Yapılan taksitlendirme işleminden %4 taksit faizi alınmayacaktır. “0” faizle taksit yapılacaktır.
* Yasal süreçte olan abonelerin avukatlık ücretleri ve icra masrafları bu indirim kapsamında değildir.Tahsil edilmemiş faiz, uygulama kapsamında silinecektir."
Borcun ödendiği hattın dışında aynı müşterinin başka borçlu hattı yoksa, yeni tesis evrakları ile birlikte en yakın bayiye giderek hattı geri alabilir..