-
Adalet sistemi
adalet sisteminden şikayetim var. adamlar bizi dolandırdı evimizi barkımızı sattık. savcılığa suç duyurusunda bulunduk.
gelen cevap: mahkeme açmaya gerek görülmemiştir
soruyorum mahkeme açmak için
1-öldürülmek
2-tecavüze uğramak
3-kaçakçılık yapmak
mı gerekiyor. nedir bunun sınırı. ne güzel herkes herkesi dolandırsın çeksin gitsin. sonra sen adamı yakala vur desinler ki devlet var polis var niye şikayet etmedin. al ettik işte noldu.!!!!
hiçççççççççççççç
-
Cevap: adalet sistemi
Öncelikle somut olay nedir? Kim mağdur kim sanık açıklarsanız yardımcı olunabilir.
-
biz mağduruz. özetle 6 yıl önce 2 kişi tarafından dolandırıldık. 1 yıldır adalet bakanlığına yazdığım mailler sonucunda asayiş şubesine yönnlendirildim ve bulunduğum şehirde giderek asayiş bölge müdürüne ve daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulunarak ifade verdim. 1 saat önce gelen mektupta dava açmaya gerek görülmemiş. inanamıyorum ne diyim Allah var
-
Ticari bir iş neticesinde mi dolandırıldınız? Şahıs ya işletme ismi vermeden olayı açıklarsanız daha makuldur.
-
her ikiside diyebilirim oldukça uzun bir geçmiş size özel mesaj gönderebilir miyim? en azından bir kişinin bile ilgilendiğini okuduğunu bilmek bile güzel.madem adalet yok en azından karşımda beni dinleyen biri var derim. ilginize çok teşekkürler
- - - Updated - - -
maalesef özel mesaj gönderme yetkim henüz yokmuş
ortak iş yapmak için eşim ve şahıs bir firmaya gittiler eşim kendine ait çekleri firmaya mal bedeli karşılığında verdi. şahıs ertesi gün gidip firmadan çekleri almış ve kendi borcuna karşılık başkalarına vermiş ve biz de çekleri ödemek zorunda kaldık
sonra kendisi firar etti
-
Bir şey değil. Yardımcı olabilirsek ne mutlu.
Eşiniz ve şahıs adi şirket mi kurdu? Kaç tane çek var, çekin mal bedeli olarak verildiği tarih nedir? Şahıs hala firari mi? Ve en önemlsi şahıs üzerine kayıtlı bir mal var mı?
-
evet onunda şirketi vardı ozaman bizim de şahıs şirketi(tıbbi malzeme) 4 adet çek 09-2-2007 13-2 2007
23-2-2007 02-3-2007
şahıs üzerine mal yok diğer alacaklıları evini basıp dairesini almışlar bir tane yarım kooperatif evi vardı hemen eşinin ablasının üzerine geçirdiler
6 yıldır kayıp zaten eşinden de boşandı hiçbir haber alamadık
- - - Updated - - -
özel mesaj gönderebilseydim yada mail adresiniz. başbakanlığa gönderdiğim maili size gönderirdim tüm soruların yanıtı orada var.
-
(1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir. (TCK m.157)
TCK m.158/1- h) Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında; kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında, ... İşlenmesi halinde, iki yıldan yedi yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
Şimdi burada aslında şahsın bu eylemi dolandırıcılık suçuna vücut verir mi vermez mi ? bunu tartışmak lazım. Bana göre vermez, zira eşiniz de ticaret ile uğraşıyor bunu öngörüyor olması lazım
- - - Updated - - -
Burada izlenecek yok ceza davalarından değil hukuk davalarından geçiyor. Şahıs burada haksız olarak zenginleştiği için aleyhine sebepsiz zenginleşme davası açılabileceğini düşünüyorum.
-
Ahmet Bey işte ben bunu anlamıyorum dolandırıcılık suçuna nasıl vücut vermez
.Siz de firma sahibisiniz bende firma sahibiyim üstelik ikimiz 20 yıllık arkadaşız.Ve ayrı şehirlerdeyiz. Bir gün siz bana bir fax gönderiyorsunuz ihale var (bu arada ihale sahte böyle bir ihale yok kendisi düzenlemiş) ben malzeme alacağımız yeri buldum yalnız biliyorsun bende çek yok sen de çekleri ver diyorsun. Bende amacım sana para kazandırmak(eşim bana ben kardan para falan almıcam kendisini toparlasın dedi)olmak üzere beraber firmaya gidiyoruz. Ben mal alacağım firmaya mal karşılığı sıralı çekleri veriyorum sözleşme yapılıyor geri dönüyoruz. siz ertesi sabah firmaya gidip çekleri geri alıyorsunuz(sonradan elde ettiğimiz ipuçları ile firma ile bağlantılı yapılmış bir komplo) ve kendi borcunuza karşılık başkalarına veriyorsunuz. o kişilerde bizi üstü kapalı tehdit ederek çekleri tahsil ediyor.
Ben sizin borcunuzu ödüyorum.
Siz benden izinsiz benim çeklerimi hile ile alıp başkalarına veriyorsunuz
Ben mal karşılığı verdiğim çekleri yurdun başka köşesindeki adamlarda buluyorum
şimdi bu dolandırıcılık değil de ne? o zaman bu olayın adı ne
mazur görün ben anlamadım
-
Bu şahıs, çeklerinizi borçlarına karşılık vermeden önce arkalarını cirolamış mı?
Bu, husumet konusunda önemli bir nokta.