Merhaba ben nüfusa kayıtlı olduğum yeri yaşadığım şehir olarak değiştirmek istiyorum ama 2003 yılında bu işlem yürürlükten kaldırılmış. Acaba mahkemeye dava açarak bu işlemi gerçekleştirebilirmiyim teşekkürler.
Printable View
Merhaba ben nüfusa kayıtlı olduğum yeri yaşadığım şehir olarak değiştirmek istiyorum ama 2003 yılında bu işlem yürürlükten kaldırılmış. Acaba mahkemeye dava açarak bu işlemi gerçekleştirebilirmiyim teşekkürler.
işlem kaldırılmışsa ,dava açmanın alemi yok.nufus kaydını neden aldırmak istiyorsunuz.
1587 sayılı kanunun 28 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.bu konuda yeni bir düzenleme yapılmadıkça yapılacak bir işlem bulunmamaktadır.
2003 yılında yasada ve buna bağlı olarak yönetmeliklerde yapılan değişiklikle bundan böyle nüfus kayıtları değiştirilememektedir. Yasanın ya değişmemesi halinde Mahkemeler dahi bu hususta karar veremeyecektir. Talepte bulunsanız bile talebiniz reddedilecektir
Bu konuda çok ısrarlı iseniz, dava açın red edicektir. Temyiz edin, oda olmazsa karar düzeltme yoluna gidin. Tüm bunlar sonucu değiştirmeyecektir. Ama sizde İç Hukuk yollarını tüketmiş olacaksınız. Bu durumda size Avrupa İnsan hakları Mahkemesinde dava açma olanağı sağlayacaktır. Nüfusa kayıtlı olduğunuz yerin değiştirilmesi hususunda haklı iseniz (zevk için değilse) talebiniz kabul görebilir.
Türk nufus sisteminde yer deiştirm müessesiinin konulma amacı nüfus işlemlerinin süratle yapılmaasını sağlamak idi. bugün nüfus iş ve işlemleri on line olarak yapılmaktadır.bügun hangi nüfus idaresine giderseniz gidin kayıtlı olduğunuz yer nüfus idaresi gibi işlemleriniz yapılmaktadır.o nedenle açılacak davaların olumlu çıkaçağını ummuyorum.