Ev sahibi evi satacağım evi gezdireceğim diyor(biz içindeyken)
İyi günler efendim;
Kiracısı olduğumuz evin sahibi evi satacağım diyor biz içindeyken satabilir mi?
Ayrıca haftada 1 gün evi almak isteyen kişilere gezdireceğim diyor bu yasal birşey mi? Bir de içerde bizim eşyalarımız varken resimleri çekip internete verecekmiş.Biz daha evin içinde otururken kirasını günü gününe verirken devamlı rahatsız edip özel hayatımıza müdahale edebilir mi?
Evi gösterme konusunda biz evdeyken daha ev sahibinin evi haftada bir kez gösterme yasal hakkı var mı?
Ayrcıa evi satıyorum diyebilir mi?
Üstelik kabalık yaparak tehditvari yaklaşıp elektriğinizi kestiririm dediğimi yapmazsanız falan diyor.
Cevaplandırırsanız sevinirim.
Cevap: ev sahibi evi satacağım evi gezdireceğim diyor(biz içindeyken)
Aksine bir anlaşmanız yoksa kiradaki mülk elbette satılabilir/el değiştirebilir.Elbette satıcıda malını alıcısına göstermek zorundadır.Yasal olarak belli günün belli saatlerinde bunu göstermesine izin vermek durumundasınız ancak yasal zorunluluk olarak sıkıştırıp yapmaktansa karşılıklı anlayış ve hoşgörüyle yaparsanız her iki taraf içinde daha iyi olur kanısındayım.Siz sanırım ben kiramı düzgün ödüyorum mülk sahibi kimseye evi gösteremez/fotoğrafını çekemez/satamaz gibi bir düşüncenin hukuki dayanağı olup olmadığını soruyorsunuz.Yasal çerçevede bunlar karşı tarafın hakkı.Oranın mülk sahibi o.Zaten bir evi kiralamakla satın almanın farkı buradan ileri gelir.Bilginize..