Kimlik bilgilerimi kullanarak üzerime hat çıkarmışlar
Merhaba arkadaşlar,
Dün BTK nin yayına soktuğu ''hat sorgulama'' web adresinden kimlik bilgilerimi girerek sorgulama yaptım üzerime kimlik bilgilerimi kullanarak turkcell den hat çıkarıldığını gördüm BTK'da sorgulama yapınca telefon numaralarının son 2 rakamını göstermiyor örnk: ( 535 000 00 ** ) ben son 2 rakamı turkcel müşteri hizmetlerinden alıp numarayı aradım telefona bir bayan çıktı ve bayan bana hattı aldığı bayinin ismini ve 3 yıldır kullandığını söyledi bayanın hattı satın aldığı bayiden ben 2005 senesinde hat çıkarmıştım muhtemelen benim bayiye verdiğim kimlik fotokopisi ile çıkarılmış olmalı bu hat.
Turkcel müşteri hizmetlerinden bayinin tam adresini aldım bayan şuan hattı hala kullanıyor
Ben yarın savcılığa gidip şikayette bulunacağım Maddi ve manevi tazminat davası açabilirmiyim? sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Şimdiden yardımlarınız için çoook teşekkür ediyorum.
Hepinize hayırlı günler
Hayırlı işler...
Cevap: Kimlik bilgilerimi kullanarak üzerime hat çıkarmışlar
aynısı benım de başıma geldı ne yapmalıyım ?
Maddi veya manevi tazminat davası açabilirsiniz elbette, ancak bu davayı kazanabilmeniz için maddi ya da manevi zararınızı ISPATLAYABİLİYOR olmanız gerek.
Bana kalırsa ancak evrakta sahtecilikten dolayı şikayetçi olabilirsiniz.
Bu da size bir fayda sağlamaz.
Ben olsam telefonun şimdiki sahibini arar, birlikte telefonu satan bayie gider, hattı kullanana devretmesini ve tüm masrafları kendisinin karşılamasını isterim. Kabul etmezse de savcılığa gider dilekçe veririm.
btk dediginiz hangi site, merak ettim simdi.. bende kontrol etmek isterim.
Alıntı:
muhsint72 rumuzlu üyeden alıntı
btk dediginiz hangi site, merak ettim simdi.. bende kontrol etmek isterim.
https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/ adresinden bu işlemi yapabiliyorsunuz.
Aynı olay dayımın oğlunun da başına geldi, kaç tane faturalı hat çıkarmışlar, ödememişler , evine icra gelince olay ortaya çıktı, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olay olalı neredeyse 1 yılı geçti, ama savcı bulduk demiş, detay vermemiş, yakında sonuçlanır sanırım.
Dahası kendisi bu sene hacca gitti geldi, oradan telefon getirmiş, o telefonda olay oldu:) Aldığı telefonu açtırmak için telefoncuya gidiyor, adam bu telefon kaçak, seninin adına şunlar yapılmış, hiç Kıbrıs'a gitmediği halde Kıbrıs'a gidip gelmişin filan demiş , gitti yine suç duyurusunda bulundu.
Sanırım telefon ve hat alırken bilindik ve temiz yerlerden almak gerekiyor. Yoksa olmadık işler başımıza gelebiliyor.
Saygılar