Tekrar Tecil yapılabilir mi? veya Ek Süre Alınabilir mi?
Ben 1991 doğumluyum ve askerliğimi 2014 Ocak ayına kadar tecil ettirdim. Bu sene üniversiteye hazırlanmak istiyorum 2014 Mart ayında YGS var ve üniversiteyi gerçekten kazanmak için şimdiden çalışıyorum. Diyeceğim şu YGS ve LYS ye girebilmek için Ocak ayından 6-7 ay daha tecil ettirebilir miyim.
Cevap: Tekrar Tecil yapılabilir mi? veya Ek Süre Alınabilir mi?
2013 ygs başvuruları henuz baslamamısken neden 2014 ygs ? bunun ınandırıcılıgı olmaz askerıyede.
2012 başvuruları 15 Ocak'ta bitiyor zaten. 2013 başvurusu 2014 Ocak'ta olacak Mart'ta da sınav var işte.
yazını ben mı anlamadım yoksa gercekten yanlış mı yazdın anlamadım. 2013 basvuruları nasıl nasıl 2014te olsun. eger bu sene unıv.e gırmek ıstıyorsan bu ay basvurman gerekıyor. basvurmadı ısen ben seneye ocakta basvuracagım deme sansın yok
Bu sene başvurdum ama İstanbul'u kazanmak için bir seneye daha ihtiyacım var. Bil. Müh. puanları çok yüksek ve İstanbul dışında okumak istemiyorum :S Seneye olursa rahatlıkla kazanırım o yüzden 2014 Ocaktaki askere gitme zamanımı Kasıma erteletme gibi bi durum var mı onu sordum. Başka bilgisi olan var mı.Yani kesinlikle ertelenemez mi?
Burada önemli olan muhtemel sevk tarihin öncelikle bunu öğrenmek için askerlik şubesine giderek TC no ile bilgi alabilirsin. Eğer sınavdan önceki sevklerden birinde gidersen bu durumda askerlik şubesine giderek sınav başvurusu yaptığını gösterir belgeni sunduğunda bu duruma seni sınavdan sonraki celbe bırakacaklardır. Gerekli bilgiyi askerlik şubesinde ki memurlardan alabilirsin.
- - - Updated - - -
Burada önemli olan muhtemel sevk tarihin öncelikle bunu öğrenmek için askerlik şubesine giderek TC no ile bilgi alabilirsin. Eğer sınavdan önceki sevklerden birinde gidersen bu durumda askerlik şubesine giderek sınav başvurusu yaptığını gösterir belgeni sunduğunda bu duruma seni sınavdan sonraki celbe bırakacaklardır. Gerekli bilgiyi askerlik şubesinde ki memurlardan alabilirsin.