Cevap: Aldatan kadın olduğunda?
Yargıtay içtihatlarına göre Ziynet eşyalarının kadında olduğu kabul edilir.
Kadın ziynet eşyalarının kendinde olmadığını iddia ediyorsa bunu ispat etmelidir.
Kadın Nafaka alamaz.
Kadın Maddi manevi tazminat alamaz.
Hatta aldatılan koca, aldatan karısından maddi manevi tazminat talep edebilir.
Alıntı:
Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı
yargitay ictihatlarina göre Ziynet esyalarinin kadinda oldugu kabul edilir.
Kadin ziynet esyalarinin kendinde olmadigini iddia ediyorsa bunu ispat etmelidir.
Nafaka alamaz.
Maddi manevi tazminat alamaz.
Hatta aldatilan koca, aldatan karisindan maddi manevi tazminat talep edebilir.
Bahsettiğiniz yerleşik içtahatlardan olmakla birlikte kişinin sorusu evlilikte bozdurulan takılar üzredir bu tip eşyalar saklaması kolay olması ve üzerde taşınması sebebi ile haneyi terk eden kadın tarafından beraberinde götürdüğü kabul görür bu noktada önemli olan takıların bozdurulması ve birlik giderleri için sarf edilmesidir kadın kendi rızası ile takıları vermiştir ve birlik için sarf edilmiştir, rıza-i bir durum oluştuğu içinde takıların en iyi ihtimalle adi alacak durumuna düştüğü kanaatindeyim, dolayısı ile bu talebin harca tabi olması gerektiğini düşünüyorum.
peki bir oğlum var 5 yaşına girdi benim derdim onun velayetini almak bu durumda bu kadının pisliklerine karşı hakim ona çocuğu verme durumu söz konusumudur_?O kişinin tek derdi çocuktan dolayı nafaka almak o pisliklerine devam etmek ....
Sesinden bile zerre pişmanlık duymadığı belli.Tek derdim oğluma temiz sağlam bir hayat sunmak
Aldatma ile ilgili deliller nelerdir? Tek bir kişiyle mi çeşitli kişilerle mi aldatma var? Aldatmayı ispat edebildiniz mi? Çocuğun velayetini alabilmeniz için hakimin kadının iffetsiz bir yaşam sürdüğüne kanaat getirmesi gerekir. Yoksa küçük çocukların velayeti genelde anneye verilir (anne sevgi ve şevkatine daha çok ihtiyaçları olduğu için). Velayet anneye verilirse çocuğun nafakasını ödemek durumundasınız. Zaten nafaka ödememe olayına girerseniz yine o yavrucak en başta zarar görür ki anladığım kadarıyla bunu istemiyorsunuz.
Benim tavsiyem eşinizle konuşup anlaşmalı boşanın, anlaşma protokolünde çocuğun velayeti size verilecek şeklinde düzenleme olsun. Tabi tüm bunları avukatınız eşliğinde yapın, iş işten geçtikten sonra, hak kaybedildikten sonra keşke avukatım boşasaydı diye hayıflanmayın.
tek kişi değil numara dökümleri var kendiside aldatmayı kabul etti ilk duruşmada anlaşmalı idi ama baskı vardı imzaladım dedi (bizden bir baskı söz konusu değil ) kendiside söyledi, protokolü avukatın hazırladığını; şimdi pişmanmış işi uzattığına kendileri kalem e yazı verdi karşı tarafın söylediklerini ve şartlarını kabul ediyoruz diye dilekçe vermişler tüm sülalesi bile benim haklı olduğumu biliyor kabul ediiyor tek çarem oğlumu kurtarmak.İşi uzatırlarsa daha dökümler mesajlar talep edicem ses kayıtları , telefonda sms var telefon ses kayıtları elimde
Sayın Osom1234,
Yaşadıklarınıza üzüldüğümü belirterek her şerde bir hayır olduğunu söylemek isterim.
Konunuza gelince eğer telefon mesaj kaydını içeriği ile ve ses kaydını mahkemeye delil olarak sunarsanız,
ayrıca şahitleriniz ( sağlam 3 şahit ) ile iffetsiz yaşam sürdüğünü kanıtlarsanız çocuğun velayeti sizde kalır.
Hakim kararını siz de biliyorsunuz ki şahitler ve delillerin ispatı ciddi derecede etkilemektedir.
Kolaylıklar dilerim.
Saygılar
Alıntı:
duygular50 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Osom1234,
Yaşadıklarınıza üzüldüğümü belirterek her şerde bir hayır olduğunu söylemek isterim.
Konunuza gelince eğer telefon mesaj kaydını içeriği ile ve ses kaydını mahkemeye delil olarak sunarsanız,
ayrıca şahitleriniz ( sağlam 3 şahit ) ile iffetsiz yaşam sürdüğünü kanıtlarsanız çocuğun velayeti sizde kalır.
Hakim kararını siz de biliyorsunuz ki şahitler ve delillerin ispatı ciddi derecede etkilemektedir.
Kolaylıklar dilerim.
Saygılar
Kişinin bilgisi dışında yapılan ses kayıtları suçtur.
- - - Updated - - -
Alıntı:
duygular50 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Osom1234,
Kolaylıklar dilerim.
Saygılar
Kişinin bilgisi dışında yapılan ses kayıtları suçtur.
karşılıklı yapılan telefon görüşmeyi kaydetmekmi suç_?
oh ne ala bir kanunumuz var iffetsizler suç işlesin o zaman bizde gidip el mi öpelim kadın hakkı diyip abarttılar nerde erkek hakları?
- - - Updated - - -
oh ne ala bir kanunumuz var iffetsizler suç işlesin o zaman bizde gidip el mi öpelim kadın hakkı diyip abarttılar nerde erkek hakları?
Alıntı:
osom1234 rumuzlu üyeden alıntı
Sizin durumunuzda siz ilgili taraf oldugunuz icin olaylari ispatlamak icin ses kayitlari ve sms telefon kayitlari ispat mahiyetindedir.
suc degildir.
Mahkemeden sms ve tlf hareket kayitlarinida istetin.