Adres sorarak götürülmesini istediği kişiler adresteki kişiyi silahla yaralamışlar...?
Kardeşim başka ilden gelen iki akrabamızı istekleri üzerine aradıkları adrese arabasıyla götürmüş fakat gelen kişilerin niyeti o adresteki kişiye zarar vermekmiş. Vermişlerde. Silahla o kişiyi ayağından vurmuşlar. Sonra hiç bir şey olmamış gibi tekrar geri gelip arabaya binip kardeşime kendilerini otogara bıraktırmışlar. Sonradan tabii olay patlak veriyor şu an aile olarak inanılmaz bir stres ve korku içerisindeyiz. İnternete girdim konuyla ilgili bir şeyler bulabilmek maksadıyla ama ya doğru şeyi yazamıyorum ya da yanlış şekilde arıyorum... Kardeşime her hangi bir şey olur mu? Her hangi bir suçlama ya da ceza...? Olursa ne olur? Ne yapmalıyız? Lütfen fikirler ve görüşlerinizi yazarsanız çok memnun olurum.
Cevap: Adres sorarak götürülmesini istediği kişiler adresteki kişiyi silahla yaralamışlar...?
TCK ya baktınız mı ? cmk da olabilir.
Cevap: Adres sorarak götürülmesini istediği kişiler adresteki kişiyi silahla yaralamışlar...?
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
TCK ya baktınız mı ? cmk da olabilir.
Ne diyerek bakayım İsmail bey? Kasten adam yaralamaya yardım diye bakıyorum bir şey bulamıyorum? Yaralamaya yardım ve yataklık diyorum yine olmuyor? Hep aynı konular. Yaralama, yaralamaya teşebbüs vs...?
TCK Türk ceza kanunu cmk ceza muhakemesi kanunu
Suçu bilip bildirmeme
Yardım ve yataklık
Örgütlü suç
bunlar aklıma gelenler
Peki kardeşiniz durumu ne zaman haber vermiş güvenlik güçlerine?
Olay patlak veriyor derken neyi kastediyorsunuz? Arabayı tespit mi etmişler? Polis kardeşinize mi ulaştı? Kardeşiniz akrabalarınızı adrese götürürken ve adresten alıp otogara bırakırken işlenen suçtan haberi var mıydı, yoksa sonradan mı bu suça yardım ettiğini öğrendi?
Şaban sağırlara ehliyet vermiyorlar işin içinde susturucu yoksa... :)
Umarım samimiyet için kusura bakmazsın hastasıyımdır Kemal Sunalın.
Susturucu varsa ne veriyolar iso:)
Her şeyden evvel cevaplar ve ilginiz için çok teşekkür ediyorum.
Babam, akrabalar, komşumuz ve arkadaşı bir aradayken gelip adres sorup sonra bizi götürür müsün diye almışlar kardeşimi. Semte gidiyorlar. Kardeşim mahalleye girmeden anayolda bekletiyorlar. Sonra arabadan inip mahalleye giriyorlar adresi aramaya bu arada kardeşime de bekle sen geliyoruz diyorlar. Aradan yarım saat geçtikten sonra geliyorlar geri ve 'tamam işimiz halloldu bizi şimdi otogara götür' diyorlar. Kardeşimin hiç bir şeyden haberi yok. Zaten o iki akrabamızda olayı olduğu gibi anlatıyorlar. Çocuğun hiç bir şeyden haberi yok diye. Karşı tarafta kardeşimi tanımadığını söylüyor. Bilmiyorum bir anlamı var mı? Sonrasında polis aracı tespit edip kardeşime ulaşıyor. Babam, akrabalar, karşı komşu ve arkadaşı da gelip alma olayına şahitler de bunun bir anlamı varmı ki? Avukatımız tutuklanmadığı için bunun iyiye işaret olduğunu söylemiş. Hep haberlerde orda burda dinlerdim bu tip olayları da bir gün bizim başımıza geleceğini hiç düşünmezdim.