İcra dosyasında ilamsız takibe konu senet veya borçlu olduğuma dair belge yok.
Merhabalar;
Hiç kimseye borcum olmadığı halde hakkımda 8 ay öncesinden beri icra takibi başlatılmış.Benim bu durumdan yeni haberim oldu.İtiraz dilekçemi yazdım ve icra dairesine bıraktım.Bu arada beni icraya veren ve alacaklı olduğunu bildiren bir eğitim kurumunu aradım ve yanlış yaptıklarını kendilerini kesinlikle tanımadığımı bilmediğimi bildirdim ancak dürüst cevaplar alamadım.Ellerinde 12 taksitli senedimin olduğunu,sözleşmemim olduğunu bildirdiler.Bunların birer fotokopisini istedim ancak tarafıma hiç bir şekilde evrak veremeyeceklerini söylediler.İcra dairesine gidip hakkımda açılan icra dosyasının tamamının fotokopisini istedim.
Ancak gördüm ki icra dosyasında bahsettikleri senet,sözleşme veya borçlu olduğuma dair bir belge mevcut değil.Sadece tebligatlar,avukat vekaletleri,kimlik fotokopim ve benim vermiş olduğum itiraz dilekçem mevcuttu.
Sorum şudur;
1-İcra dosyasında söyledikleri senet veya herneyse neden böyle bir belge yoktur?Dosyada bu belgelerin olması erekmezmi?
2-İcra dairesine icra için müracaat edilirken icra müdürlüğü neye dayanarak icra işlemini başlatacağı yönünde ellerindeki delilden almıyormu?Böyle bir zorunluluk yokmu?
3--Ben icra dairesine gitsem ali veli bana borçlu desem adını soyadını ve kimlik bilgilerini bildirsem icra takibi başlatabiliyormuyum?.İcra dairelerinin işleyişi bu şekildemi?
Teşekkürler.
Cevap: İcra dosyasında ilamsız takibe konu senet veya borçlu olduğuma dair belge yok.
evet prosedür aynen bu şekilde işliyor. ancak hakkınızda takip kesinleştiyse itiraz dilekçenizi icra dairesine değil icra mahkemesine vermeniz gerekir.