Kredi kartına yapılan işsizlik sigortası ödenmedi
Bundan 2 yıl kadar önce kredi kartıma işsizlik ödeme güvencesi adıyla işsizliğe karşı sigortaltmıştım.14 temmuz 2012 de kredi kartı sigortamın iptal olduğu sms ile tarafıma bildirildi.17 temmuz 2012 de işten çıkarıldım.Sigorta şirketini arayıp nedenini sorduğumda banka kredi kartınızı iptal etmiş bu nedenle otomatik olarak kredi kartı işsizlik sigortanızda iptal olmuş dediler.Bankayı aradığımda kredi kartının süresi dolduğu bana yenisinin gönderildiği ancak ulaşılamaığı için iptal edildiği söylendi.Geçmişe dönük ekstrelere baktığımda 6 temmuz 2012 de kredi kartı sigortası için prim kredi kartından çekilmiş.Sigorta şirketinden poliçemi istedim 6 temmuz 2012 için zeyilname yapıldı diyo(ne anlama geldiğini bilmiyorum).
Bu yaşanlardan sonra sigorta şirketi işsizlik sigortsını ödemiyor neden olarakta kredi kartımın kapalı olduğunu sistemde böyle bir kredi kartı olmadığı için böyle bir sigortanında görülmediğini söylüyorlar mahkemeye versem kazanabilme olasılığım yüksekmidir düşükmüdür ne yapmam gerek.ilgilenelere şimdiden teşekkürler
Cevap: kredi kartına yapılan işsizlik sigortası ödenmedi
bankanın kartı kapatma sebebi ne?
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
bankanın kartı kapatma sebebi ne?
banka kartımın kapatıldığını bana haber vermedi ben başıma gelenlerden sonra aradım bankayı ve kartı bana gönderdiklerini ve evde bulunmadığım için teslim edilemediğini bu yüzden iptal edildiği söylendi.ama şu da varki ben maaşımı bu bankadan alıyodum ve benim işten çıkarılacağımı önceden öğrendiklerini düşünüyorum.
yardım edebilecek varmı?
- - - Updated - - -
yardım edebilecek varmı?
Alıntı:
chenolatik rumuzlu üyeden alıntı
yardım edebilecek varmı?
- - - Updated - - -
yardım edebilecek varmı?
varmı sesimi duyan?
Alıntı:
chenolatik rumuzlu üyeden alıntı
banka kartımın kapatıldığını bana haber vermedi ben başıma gelenlerden sonra aradım bankayı ve kartı bana gönderdiklerini ve evde bulunmadığım için teslim edilemediğini bu yüzden iptal edildiği söylendi.ama şu da varki ben maaşımı bu bankadan alıyodum ve benim işten çıkarılacağımı önceden öğrendiklerini düşünüyorum.
Banka kart çıkartacak da evde bulamayıp size teslim edemediği için iptal edecek. Her gün en az 10 defa ararlar sizi bulamadık nereye getirmemizi istersiniz diye. Bence gözden kaçan başka bir husus var. Bu işler pek telefonla halledilebilecek meseleler değil. İlgili şubeye gidip ilgili kişiyle konuşmanızı öneririm. Ayrıca sigorta poliçenizin bir kopyası sizde ise içeriğindeki maddeler de önem taşıyor. Bu maddelere aykırı bir durum söz konusu ise tabi ki dava edilebilir.
sigorta primi ödenmişse (zeyil = prim takviyesi veya iptal edilen poliçe için prim iadesi) hakkınızı arayabilirsiniz,
yer: sigorta tahkim kurulu