Banka EFTsi ile birine BORÇ Verme
Merhaba;
Banka EFTsi para göndermek koşulu ile, birine kurduğu iş veya başka ihtiyacı için borç verme durumunda ve de karşı tarafın borcunu ödemediği durumlarda Banka dekontu borç davalarında geçerli bir delil midir?
Dekontun Açıklama kısmında "Borc" , " .... ...'ya Borc" yazılması yeterli mi?
Saygılar;
Serkan Kaya
Cevap: Banka EFTsi ile birine BORÇ Verme
aciklama kisminda "borc" kelimesi geciyorsa, vakit kaybetmeden hukuki yollara basvurun..
O kadar sene bankada çalıştım fakat hiçbir dekont açıklamasının bir senet veya bir çek gibi borç tahsilinde
hukuken de kullanıldığını görmedim.
Saygıdeğer avukatlarımızdan fikir alarak Eft yapıp yapmayacağınıza karar verseniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Saygılar
gisede calistiniz heralde yillarca, yada hicbir egitim almadiniz. oteyandan biz zaten bir cek gibi senet gibi borc tahsilinde kullanilir demedik. cek ve senet kiymetli evrak sinifina girer. ancak bir dekontta yapilan aciklama buyuk bir delildir ve ispata gerek yoktur. ilamsiz odeme emri gonderdikten sonra direk takibe gecebilir ve karsi tarafin odeme kabiliyeti varsa alacaginizi kolaylikla tahsil edebilirsiniz.
- - - Updated - - -
gisede calistiniz heralde yillarca, yada hicbir egitim almadiniz
Yeni Bankacılık mevzuatına göre ve de Borçlar/Ticaret Hukukunda Banka EFT/HAVALE si hukuki ve resmi bir kayıtmış.
Bilginize ve Teşekkürler cevaplar için
- - - Updated - - -
Yeni Bankacılık mevzuatına göre ve de Borçlar/Ticaret Hukukunda Banka EFT/HAVALE si hukuki ve resmi bir kayıtmış.
- - - Updated - - -