Kredi kartımı ödeyemiyorum banka ihtarı
kredi kartı borcumu ödeyemediğimden dolayı bankadan ilk ihtar geldi şimdi ne yapmam gerekiyor süreç nasıl işliyor 2. sorum kişi işyerini kapatıp maliyeye terk verince bunun haricinde başka kurumlara bilgi verme zorunlulugu varmı ticaret odası gibi esnaf odası gibi
Cevap: kredi kartımı ödeyemiyorum banka ihtarı
İhtarda ne yazıyorsa onu takip edin. Herhangi bir hukuki itirazınızın olabileceğini düşünmüyorum. Taksitler halinde ödeme imkanınız var ise banka avukatıyla görüşüp borcu yapılandırma talep edebilirsiniz.
İşyerinin kapanıp resen terk verilmesi yetmez. Ticaret Odası aidat borcu doğmaması için şirketin tasfiye edilmesi gerekir. Bu da hem masraf hem de zaman açısından uğraştırır fakat ileride sıkıntı yaşanmaması açısından tasfiye en sağlam yoldur. Vergi dairesinden terkin yapılması sadece vergi borcu tahakkuk etmemesine yarayabilir. Fakat tüzel kişiliği sona erdirilmemiş her firma çalışmasa bile ileride sürpriz borçlar çıkartabiliyor (tecrübeyle sabit)
Ben size şöyle yardımcı olayım benim bir bankaya kredi borçum vardır 3500 TL bu borçumu ödeyemedim aradan 6 sene sonra borcum 14 500 tl oldu Bir gün telefonum çaldı banka borcu bir şirkete devir etmiş onlarda yapılandırma adı aldında kampanya yapmışlar borcumu 4900 TL düşürmüşler ve 24 aya bölüyorlar biraz önden ödedim geri kalanını da 24 ay 180 TL yapılandırdık şimdi öduyorum bence bu firmayla irtibata geç sanada yardımcı olsunla firmanın adı istanbul varlık yönetimi
İnşallah çözersin
Benim kredi kartı faizleri noktasında aklıma takılan yasa koyucu faizi yüksek tutarken amacı kart kullanıcısını ödemelerini düzenli yapmaya zorlamak benim merak ettiğim borç icraya düştüğünde yasal faiz mi geçerli yoksa bu yüksek faizler mi?